УЕФА "уби" Суперлигата с тлъсти чекове за големите отбори от Англия


УЕФА "уби" Суперлигата с тлъсти чекове за големите отбори от Англия
Снимка: Guliver/GettyImages

2526 0

Суперлигата изглежда е в историята. След като в неделя вечер 12 клуба обявиха, че се отказват от позициите си в УЕФА, за да формират нов супер шампионат, в късните часове на вторник (20.04) 7 от 12-те "основаващи клуба" се отказаха от участието си в мегатурнира, който бе основан като протестна форма срещу УЕФА и формата в Шампионска лига. 

Английските отбори изиграха ключова роля в това, след като 48 часа след сформирането на лигата се отказаха от нея. Милан пък последва техния пример. Истината обаче, според последната информация на "Mundo Deportivo", е по-интересна от самите действия на клубовете. 

Докато милиони фенове по света вярват, че техните протести са довели до разпадането на лигата, испанската медия информира, че УЕФА е гарантирала тлъсти чекове за английските отбори, за да саботират формирането на лигата. 

На Острова имаше огромно напрежение срещу действията на Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Тотнъм и Арсенал, но деянието, наклонило везните в полза на отказ от Суперлигата, е обещанието на ръководния футболен орган да компенсира финансово тези отбори, за да се откажат от идеята си за формиране на нова лига. 

Същата оферта обаче не е била предоставена на испанските клубове, както и на италианските. Причината е, че Флорентино Перес и Андреа Аниели са считани за големите врагове на УЕФА и европейската централа иска да накаже именно Реал и Ювентус и това да бъде използвано срещу каквито и да е идеи в бъдеще клубове да се отцепват от УЕФА. 

Също толкова интересно е обаче, че според информацията на "Мундо Депортиво" сред босовете на Реал и Барселона цари спокойствие и те са уверени, че проектът може да бъде съживен. Това обаче изглежда малко вероятно на този етап. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички