Спешна среща тази нощ: След 48 часа съществуване Суперлигата се разпада?


Спешна среща тази нощ: След 48 часа съществуване Суперлигата се разпада?
Снимка: Guliver/GettyImages

2609 0

Ръководството на новосформираната Суперлига ще се срещне още тази вечер, за да обсъди ситуацията, която ескалира сериозно в последния ден и почти цяла Европа се обяви срещу създаването на "лига на богатите", и то под ексклузивната егида единствено на 12 от най-големите клубове в Европа. 

Най-важните събития от днешния ден (вторник) са свързани с това, че фенове и дори политици се обявиха остро срещу Суперлигата, докато в същото време едва за 24 часа УЕФА намери 4 милиарда евро, с които да увеличи наградния фонд на Шампионска лига. 

Случайно или не, това доведе до вълна от желаещи да напуснат европейската Суперлига. Пръв крак повлече Челси, а веднага след това Манчестър Сити и Арсенал обявиха намеренията си да напуснат лигата. До 22:00 часа тази вечер всички английски отбори обявиха това намерение, докато около 23:00 часа в Испания писаха, че Барселона, Атлетико и дори Реал Мадрид са готови да прекратят отношенията си със Суперлигата. 

На среща тази вечер се очаква представители на 12-те отбора да вземат окончателно решение какво ще се случи със Суперлигата. Те могат да вземат единодушно решение шампионатът да се разформирова, без каквито и да е последици за клубовете. Ако не се стигне до единодушно решение обаче, всеки отбор ще дължи милиарди, ако иска да нарушу съюза между 12-те клуба. 

Очаква се към 00:30 часа българско време президентът на Реал Мадрид и на Суперлигата Флорентино Перес да даде изявление за това какъв е планът за действие на 12-те клуба. 

ОБНОВЕНО КЪМ 23:57 

Първи новини от срещата - в Испания пишат, че Барселона и Атлетико ОСТАВАТ в Суперлигата, докато Челси все още има своите съмнения. Първият официално напуснал отбор е Манчестър Сити.

В Испания пишат, че Атлетико (Мадрид), който беше считан за един от сигурните напускащи, е силно инвестиран в новата Суперлига и може да напусне надпреварата, единствено ако и всички останали клубове го направят. 

Междувременно в Челси продължават да се колебаят за участието си в Суперлигата, но до момента не е изразено категорично желание от Роман Абрамович и компания да се напусне организацията. 

ВСИЧКИ НОВИНИ В РЕАЛНО ВРЕМЕ ЗА СУПЕРЛИГАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички