Зинедин Зидан: Въпросите за Суперлигата ги задавайте на Флорентино Перес


Зинедин Зидан: Въпросите за Суперлигата ги задавайте на Флорентино Перес
Снимка: Guliver/GettyImages

1030 0

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан отказа да даде мнението си за противоречивата европейска Суперлига, казвайки, че това е „въпрос към един човек“ – клубния президент Флорентино Перес. Испанският гигант е един от 12-те европейски клуба, който основа новата лига в понеделник, като Перес е първият президент на лигата и с инструментална роля в плановете.

„Имам свое мнение, но няма да ви го дам. След това ще кажете „Зидан никога не казва нищо. Защо? Защото това, което мотивира, е моята работа – това, което правя всекидневно“, започна французинът преди двубоя на Кралския клуб с Кадис в Ла Лига в сряда.

УЕФА порица плановете и каза, че тимовете, въвлечени в Суперлигата, ще бъдат изхвърлени от вътрешните си първенства и евротурнирите, докато президентът на ФИФА Джани Инфантино сподели, че клубовете „ще понесат последствия“.

„Това е въпрос към един човек – президента“, настоя Зизу, който изведе Реал до три поредни трофея в Шампионска лига между 2016-2018, и отбеляза страхотен гол при триумфа на „белия балет“ в спора за трофея срещу Байер Леверкузен през 2002.

„Всеки има собствено мнение по въпроса, но не съм тук, за да говоря за това. Тук съм, за да говоря за Ла Лига, Шампионска лига… останалото не е моя работа“. Реал, който ще се изправи срещу Челси в полуфиналите на ШЛ този сезон, пътува за визита на новака Кадис, като е на три точки от лидера и градски съперник Атлетико Мадрид, при седем оставащи кръга до края.

Всичко най-актуално около европейската Суперлигата може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички