Английските отбори напускат Суперлигата - това обаче не е краят


Английските отбори напускат Суперлигата - това обаче не е краят
Снимка: Guliver/GettyImages

1245 0

След като Манчестър Сити вече напусна Суперлигата, това се очаква да направят и останалите 5 отбора от английската Висша лига, пише "BBC". Към настоящия момент (00:54 часа българско време) продължава срещата между 12-те клуба, които учредиха новосформираната лига, а няколко медии, сред които и "Ню Йорк Таймс", обявиха, че следващият напуснал тим е Арсенал. 

Към 01:04 беше обявено, че всички английски отбори напускат Суперлигата! 

Какво се случи на срещата до момента? 

Шефовете на "артилеристите" са взели това решение в следствие на сериозните критики, които отнесоха английските отбори, както и протестите на фенове в цял свят. Освен това в клуба са притеснени сериозно за последиците, които могат да наложат от УЕФА и Футболната асоциация на Англия. Това важи с пълна сила и за останалите отбори, които са част от Суперлигата. 

Играчите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул пък са категорично против участието на отборите им в Суперлигата и, под вътрешния натиск в клубовете от всички нива, както и от страна на феновете, се очаква и тези отбори да напуснат лигата. Челси е сред колебаещите се тимове, но "сините" клонят към отказване. 

Последствията от решението на английските отбори? 

Големият въпрос обаче не е свързан до толкова с това кои отбори ще напуснат, а дали Суперлигата ще бъде разформирована. Ако клубовете не стигнат до консенсус, то тогава ще има жестоки финансови проблеми за напускащите тимове. Според информация за основаването на лигата, основаващите клубове са подписали споразумение за над 20-годишно сътрудничество, а отказването на даден клуб води до глоба в размер на милиарди (никъде обаче не се споменава точната сума, която се дължи от страна на напускащите клубове). 

Именно поради тази причина се очаква и клубовете да заседават до късно през нощта. Всички информации в реално време за Суперлига четете в тази статия на Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички