Ел Класико: Как се справяха предишни треньори на Барса срещу Реал в първия си мач


Ел Класико: Как се справяха предишни треньори на Барса срещу Реал в първия си мач
Снимка: Getty Images/Guliver

1349 0

Роналд Куман за първи път ще усети вкуса на Ел Класико от треньорската скамейка в събота, когато Барселона приема Реал Мадрид. Любимец от могъщия „Dream Team“ на Йохан Кройф от началото на 90-те години, натискът върху треньора Коман е да върне Барселона към спечелването на трофеи у дома и в Европа след лошия край на миналия сезон.

Той ще има шанс да спечели точки и в своя актив срещу мадридчани, които имат две поредни поражения от Кадис и Шахтьор Донецк. Резултати, които поставиха на карта бъдещето на Зинедин Зидан. AS пък разгледа как се справят неговите предшественици в първите си дербита между Реал Мадрид и Барселона:

Пеп Гуардиола: Барселона с 2:0 Реал Мадрид (13.12.2008)

И в двата тима треньорите за първи път поемат ръководството на отбори в Класико и именно Гуардиола успява да се справи с мадридчанина Хуанде Рамос. Късните голове на Самуел Ето'о и Лионел Меси спечелиха победата на Барселона, за да дръпнат на 12 точки пред Реал в класирането. Тази победа се случи на фона на 10 победи в Ла Лига и не беше изненада, че Барса, която победи Мадрид с 6:2 по-късно през сезона, спечели и титлата.

Тито Виланова: Барселона 2:2 Реал Мадрид (07.10.2012)

Двата клуба вече се бяха срещнали за Суперкупата в началото на сезона, като Реал спечели заради голове на чужд терен при равен резултат. Първата им среща в лигата от 2012-13 беше изцяло посветена на Кристиано Роналдо и Меси, тъй като и двамата вкараха два пъти при равенство 2-2.

Роналдо вкара в рекордно шесто поредно Класико, за да изведе Мадрид напред, а след като Меси се разписа на два пъти, португалската звезда на Лос Бланкос стигна до 160 попадения в 155 мача след преместването му през 2009 г. от Манчестър Юнайтед с изравнителен гол.

Херардо Мартино: Барселона 2:1 Реал Мадрид (23.10.2013)

Всички погледи бяха насочени към новобранците Неймар и Гарет Бейл и бразилецът беше този, който вкара пръв, за да помогне на Барса. Алексис Санчес удвои тази преднина и въпреки че Хесе Родригес вкара един, Реал падна до поражение, което го остави шест точки зад Барселона след само 10 мача в лигата.

И двата отбора завръшиха кампанията с 87 точки, като общата сума не беше достатъчно добра, за да спечели титлата, тъй като Атлетико Мадрид имаше 90.

Луис Енрике: Реал Мадрид 3:1 Барселона (25.10.2014)

"Блаугранас" стигна до 22 точки от първите 24 налични, но те претърпяха поражение на "Сантяго Бернабеу" през октомври 2014 г.

Дебютантът на Барселона Луис Суарес, който се върна след четиримесечна забрана за ухапване, помогна на Неймар да открие, но домакините бързо обърнаха. Роналдо изравни с 21-ия си гол за сезона, преди Пепе и Карим Бензема да отбележат през второто полувреме.

Ернесто Валверде: Реал Мадрид 0:3 Барселона (23.12.2017)

Лошият старт на "Лос Бланкос" за кампанията 2017-18 продължи, тъй като Барселона се отдалечи на 14 точки с ударна победа. Суарес, Меси и Артуро Видал се разписаха, докато Реал, който победи Барса и в двата мача от Суперкупата в началото на кампанията, беше без Карвахал след червен картон.

Това беше първият път, когато Барселона спечели три последователни мача от Ла Лига на "Бернабеу" в историята на това съперничество.

Кике Сетиен: Реал Мадрид 2:0 Барселона: (01.03.2020)

Сетиен, който пое от Валверде през януари тази година, бе в серия от четири победи в Ла Лига преди пътуването си до столицата. Последва окаян мач за каталунците, тъй като головете от второто полувреме на Винисиус Жуниор и Мариано Диас осигуриха победата за домакините. Резултатът издигна Реал на върха на таблицата и ги насочи към печелене на титлата след силна серия при подновяването на футбола след прекъсването поради коронавирус.

А вече цели 900 дни Лионел Меси не може да вкара в Ел Класико.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички