Петте големи грешки на Зинедин Зидан в Реал Мадрид


Петте големи грешки на Зинедин Зидан в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

2208 0

Загубата от Шахтьор Донецк в Шампионска лига постави Зинедин Зидан под сериозно напрежение преди Ел Класико, особено като се има предвид, че Зизу има определена вина за представянето на своя отбор. "Марка" изведе 5-те основни грешки, които Зидан е допуснал в работата си в Реал Мадрид.

1. Лошо планиране по отношение на изграждането на отбора

Няма съмнение, че тази отговорност трябва да се подели с Флорентино Перес, но е важно да се отбележи, че Реал не свърши нищо по време на летния трансферен прозорец. "Белия балет" единствено си върна преотстъпените Мартин Йодегор и Алваро Одриосола, а ироничното в случая е, че и двамата са контузени.

2. Иско срещу Хамес - сравнението, което наранява Зидан

Докато Хамес трупа дивиденти на Острова със силната си игра с екипа на Евертън, Иско, от който се очаква да прави същото, разочарова с представянето си. Испанецът отнася сериозни критики, а това е болезнено за Зидан, който му гласува пълно доверие за сметка на Хамес, който не получи шанс да се докаже през сезона.

3. Сляпата вяра на Зидан в Марсело

Марсело е един от най-добрите играчи, които Реал е имал в модерната футболна ера, но неговото време изглежда, че изтече. Неговият спад във формата се забелязва от две години насам, но Зидан сякаш не може да преглътне това и продължава да го налага. От това следват куп грешки от Марсело в отбрана, които струват скъпо на отбора.

4. Продажбите на Ашраф Хакими и Серхио Регилон

Още една точка, по която Зизу трябва да раздели отговорността със своя шеф Перес. През лятото Реал се раздели с двама от най-обещаващите си футболисти - Хакими и Регилон, като бяха продадени на обща стойност малко под 70 милиона евро. Това са двама футболисти, които са в клуба още от 9-годишна възраст, и със сигурност носеха в сърцето си обичта към "Кралския" клуб.

5. Йович, Йодегор и Винисиус се поставят под съмнение

Пределно ясно е, че Зидан има групичка от 7-8 футболисти, на които би разчитал във всеки един мач. Това са Куртоа, Рамос, Варан, Карвахал, Каземиро, Кроос, Модрич и Бензема. Но какво се случва с останалите позиции? Очевидно Зизу няма такова доверие към играчи като Йович, Йодегор и Винисиус, което ранно или късно рефлектира и върху представянето им на терена.

А какви са очакванията на Зиденин Зидан за предстоящото Ел Класико с Барселона - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички