Най-съкрушителните загуби в Ел Класико през годините


Най-съкрушителните загуби в Ел Класико през годините
Снимка: Getty Images/Gulliver

9083 0

Дербитата между Барселона и Реал Мадрид до голяма степен са били изключително оспорвани, но има и случаи, в които единият отбор доминира изцяло над другия. Преди две години Барселона избухна с 5:1 на "Камп Ноу", като Луис Суарес беше героят на "Блауграна" с хеттрик. Дали обаче това Класико бе с най-големия резултат в историята? Отговорът е "не".

Преди почти 80 години в кампанията 1942/1943 г. Реал Мадрид победи със скандалното 11:1 Барселона. И до днес този луд мач може да се похвали с наградата, че е най-голямата победа в Ел Класико. Резултатът от 11:1 се случил във втория полуфинал за Купата на 13 юни 1943 г.

Барселона спечелил първия мач с 3:0 и изглеждал като пълен фаворит за класиране на финала. Но не това се получи- смао до почивката мадридчани водили с 9:0, а след това увеличили аванса си на 11: 0, преди Барселона да вкара почетен гол.

Други голови фиести в Ел Класико

Други големи победи за Реал Мадрид в дербито са победа с 8:2 през сезон 1934/35 и победа с 5:0 през 1994/1995 с голове на Иван Саморано (3), Луис Енрике и Хосе Емилио Амависка. По отношение на големите победи на Барселона над Реал Мадрид, най-голямата досега е през сезон 1950/1951 г.. Барселона печели с разгромното 7:2.

Въпреки това, каталунците имат и по-скорошна радост. Най-вече победа с 2-6 на "Бернабеъ" в кампанията 2008/09, както и победа с 5:0 в домакинство през сезон 2010/11. И двете победи дойдоха с Пеп Гуардиола начело, последната срещу Жозе Моуриньо.

A наставникът на каталунците Роналд Куман разкри най-лошото, което може да се случи на "Ел Класико".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички