Единствени в света? Странното правило в Реал Мадрид, което го отличава от всички останали


Единствени в света? Странното правило в Реал Мадрид, което го отличава от всички останали
Снимка: Guliver/GettyImages

10193 0

Реал Мадрид не е обичаен клуб. "Кралете" са на върха на футболната пирамида, имайки безброй отличия, покорени върхове и легенди, носили фланелката на испанския колос. Неща - мечта за много отбори по света.

"Белия балет" обаче се отличава от повечето други клубове и по още нещо. На "Сантяго Бернабеу" разчитат на непопулярна структура на възнаграждаване на своите футболисти. 

Докато на повечето места в световен мащаб заплатите на играчите се изплащат ежеседмично, все още има тимове, които превеждат парите си всеки месец. 14-кратните европейски клубни шампиони обаче правят нещата по различен начин.

Много легенди на футбола като Кристиано Роналдо, Роналдо Феномена, Дейвид Бекъл, Луш Фиго и ред други бранят бялата фланелка през годините. Всеки от тях го е правил, получавайки прилична сума на сметката си, но по нетрадиционен метод.

Какъв е той?

Бившият ирландски национал - Анди Таундсенд, споделя, че на играчите на Реал Мадрид се плаща два пъти годишно. 

"Знаете ли, че когато подпишеш с Реал Мадрид, взимаш заплата само два пъти на година. Знам това, защото Майкъл Оуен ми го каза преди време", коментира той пред "talkSPORT" и продължава.

"Това е доста стар метод, но съм сигурен, че е така. Спомням си, че каза, че когато отидеш в Реал Мадрид, искаш да започнеш добре. Не желаеш да ги ядосваш, защото искаш да си сигурен, че когато дойде декември, ще получите парите", добавя Таундсенд.

Реал Мадрид не щади средства, когато желае да разполага с даден играч. Последната гръмка покупка на "кралете" бе тази на Джуд Белингам от Борусия Дортмунд това лято за сумата от 88.5 милиона паунда. Англичанинът получава около 220 000 паунда седмично, но оправдава вложената в него сума с 13 гола и 3 асистенции в 14 мача до момента през сезона.

А кои са двете причини, поради които президентът на клуба - Флорентино Перес, очаква големи успехи в бъдеще?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички