Двойното предизвикателство пред Винисиус


Двойното предизвикателство пред Винисиус
Снимка: Guliver/GettyImages

1766 0

През последната година Винисиус Жуниор имаше своите разочарования с фланелката на Реал Мадрид, а сега несгодите преминаха на ниво "национален отбор". Младият нападател на "белия балет" остана извън селекцията на Бразилия за последните международни мачове, за сметка на играчи като Родриго, например, който играе много по-рядко от своя съотборник на "Бернабеу".

"Разбира се, че Винисиус иска да бъде в националния отбор", коментира халфът Каземиро, когато бе попитан за отсъствието на неговия съотборник и сънародник в редиците на "Селесао". "Но не мисля, че Винисиус е от това", смята Каземиро. Реалността обаче е друга: Винисиус със сигурност очакваше да получи повиквателна за националния отбор, особено след силния старт на сезона за него в испанското първенство.

Това разочарование поставя пред Винисиус две предизвикателства през този сезон. Първото от тях е да задържи титулярната си позиция в състава на Зинедин Зидан и да продължи да се развива, а втората цел ще е да си спечели място в националния отбор за предстоящите международни мачове през ноември.

През следващите три седмици Реал има да изиграе седем мача - четири от тях в Ла Лига и три в Шампионска лига. До този момент Винисиус има два гола и има възможността да се превърне в ключов играч за тима, особено след силното му представяне срещу Валядолид и Леванте, когато извади Реал от тежка ситуация. 

Първата си повиквателна Винисиус получи още през март 2019-а, но поради контузия трябваше да чака още шест месеца, преди да осъществи голямата си мечта - да играе с националната фланелка. Дебютът за Винисиус дойде през септември 2019 година, но оттогава насам нападателят все не успява да намери място в националния отбор. А сега разполага с три седмици, за да постигне тази своя цел.

През лятото един от английските грандове отправи запитване към Реал относно Винисиус (подробности си припомнете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички