Челси пусна запитване за Винисиус


Челси пусна запитване за Винисиус
Снимка: Getty Images/Guliver

3124 0

Въпреки че има редица опции в предни позиции, наставникът на Челси Франк Лампард продължава да иска нови офанзивни играчи. Очаква се лондончани да отправят запитване за крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор.

20-годишният футболист не взе участие в двубоя срещу Манчестър Сити от осминафиналите на Шампионската лига и това започна да повдига сериозни въпроси около дългосрочното му бъдеще на „Сантиаго Бернабеу“. Според ‘AS Diario’ от Челси са се свързали с шампиона на Испания за евентуален трансфер още през ноември. Арсенал и Пари Сен Жермен също проявяваха интерес към бразилеца преди известно време. Зинедин Зидан предпочита да използва Еден Азар и Родриго до Карим Бензема в атака, като Винисиус често бива оставян на пейката.

Бразилецът има освобождаваща клауза от 630 милиона паунда, но след като така и не успява да се наложи в първия тим на Реал Мадрид, Зидан може и да реши да го пусне при добра оферта. Откакто пристигна на „Бернабеу“ Винисиус успя да вкара 8 гола в 69 мача за „Кралския клуб“. Лампард вече подписа с Хаким Зиеш от Аякс и Тимо Вернер от РБ Лайпциг, като се очаква съвсем скоро към тима да се присъедини и атакуващият полузащитник на Байер Леверкузен Кай Хаверц. А ето кой футболист се раздели с Челси наскоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички