Кои са играчите, с които Реал Мадрид няма шанс да се раздели?


Кои са играчите, с които Реал Мадрид няма шанс да се раздели?
Снимка: Getty Images/Gulliver

2409 0

През лятото Хосеп Мария Бартомеу посочи шепа футболисти, които бяха счетени за непродаваеми в Барселона. Поради настоящата финансова ситуация Реал Мадрид също беше готов да изслуша предложения за редица играчи на трансферния пазар. Те обаче също имаха селекция от имена, на които нямаше да бъде позволено да напуснат клуба, независимо от направените оферти.

Най-ясният пример за тях е Феде Валверде, играч, който клубът смята за недосегаем поради нивото, което показва в своите изяви, и потенциала, който има. Вече стана ясно, че Байерн Мюнхен е направил подход за уругваеца през лятото, но това беше бързо отказано.

Нещо повече, средната клауза за освобождаване на Реал Мадрид за играч е между 300 и 400 милиона евро, което им позволява да имат властта в преговорите. Ползите от приемането на клаузи за освобождаване се забелязват в клубове, загубили играчи за по-ниски суми, като Томас Партей от Атлетико Мадрид.

Винисиус е още един от онези играчи, които не се продават в Реал Мадрид заради ролята му в отбора в бъдеще. В момента бразилецът настоява да стане по-редовен титуляр при Зинедин Зидан и продължава да се подобрява в много аспекти. Пари Сен Жермен имаше запитване за бразилеца през лятото на 2019 г., но нямаше начин да убеди Реал Мадрид да продаде.

Подобно нещо се случи с Марко Асенсио и Мартин Йодегаард, чиито ходове в Ливърпул и Манчестър Юнайтед бяха блокирани. Родриго също принадлежи към тази група играчи, въпреки че ще трябва да следва маршрута на Винисиус и да играе по-често за първия отбор на Реал Мадрид. Що се отнася до по-възрастните играчи, Тибо Куртоа е сред най-обвързаните, след почна да показва високите стандарти, които постави в Атлетико Мадрид и Челси.

А кое момче плени Реал Мадрид с фамозна задна ножица - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички