Фамозната задна ножица, с която едно момче заплени Реал Мадрид


Фамозната задна ножица, с която едно момче заплени Реал Мадрид
Снимка: Hugo Duro

3008 0

На 28 септември 2016 година юношата на Хетафе Юго Дуро отбелязва феноменална задна ножица в мрежата на Реал Мадрид Кастиля. Голът, който самият Дуро определя като "най-добрият в кариерата ми", привлича вниманието на Кралския клуб. И четири години по-късно Дуро вече е в разширения състав на Зиденин Зидан за Шампионска лига...

С нападатели като Карим Бензема, Лука Йович и Мариано Диас Реал определено не може да се окаже от липса на класа в офанзивен план. Техният четвърти избор за нападател обаче е изненадващ - 20-годишният Юго Дуро. А историята за пътя до място в редиците на Зидан е още по-впечатляващ.

След феноменалния гол, който вкарва на Реал, Дуро вече е поставен в радара на "белия балет", който следи изкъсо изявите на футболиста. Кариерата на Дуро се развива в правилната посока: изиграва 32 мача за отбора на Хетафе, като 25 от тях са в Ла Лига, както и два в Лига Европа. 

От тази година Дуро преминава в Реал Мадрид Кастиля - четири години след онова феноменално попадение. Футболистът вече може да се похвали и с тренировки с първия отбор, воден от Зидан. А изглежда, че Зизу смята да разчита на него и занапред. Кой знае... може и да го видим с бялата фланелка още през този сезон - при това на европейската сцена.

Междувременно Зинедин Зидан си хареса още един млад талант, но този път от Франция (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички