Два домакински мача за Барселона, но ден повече почивка за Реал Мадрид: Какво да очакваме от първото "Ел Класико" за сезона?


Два домакински мача за Барселона, но ден повече почивка за Реал Мадрид: Какво да очакваме от първото "Ел Класико" за сезона?
Снимка: Getty Images

1769 0

Сезонът в Ла Лига върви с пълна сила, като са изминали вече 9 кръга от надпреварата. Реал Мадрид и Барселона се движат опасно близко в класирането точно преди втората пауза за националните отбори. Отборът на Карло Анчелоти е на първо място след отлично начало на сезона, лишен от 100% победи само заради поражението в дербито от Атлетико Мадрид.

Барселона, междувременно, е единственият непобеден отбор в испанската първенство, но направих равенство срещу Хетафе, Майорка и Гранада далеч от дома, оставяйки ги на три точки изоставане от големия си съперник.

Отборът на Шави обаче е далеч от най-доброто си представяне. Защитаващият титлата си, дори не е най-добрият отбор в Каталуния, с изненадващото представяне на Жирона, който спечели седем от първите си девет мача. А Атлети е само на две зад Барса, като са изиграли мач по-малко. Все още е рано, но състезание за титлата с четири отбора не е изключено.

Кога е първото Ел Класико за сезона?

Разбира се, големите претенденти са Реал и Барселона. Двата отбора винаги се считат за фаворити, като дербито помежду им ще даде много отговори за спора за титлата.  Барселона ще бъде домакин на Реал Мадрид в техния "нов" дом - Олимпийския стадион, на 28 октомври от 17:15 часа българско време.

Колко мача ще изиграят Барса и Мадрид преди Ел Класико?

И двата отбора ще изиграят два мача преди това, което ще определи как ще влязат в дербито по отношение на позиция в лигата, форма и кадрови проблеми.

Кампанията на Барса ще бъде подновена с първия от трите поредни домакински мача срещу Атлетик в неделя, 22 октомври, който ще бъде последван от двубой от Шампионска лига срещу Шахтьор Донецк на "Монжуик" в сряда, 25 октомври.

В първия си мач след почивката, Мадрид ще пътува до Севиля в събота, 21 октомври, преди да гостува на португалския Спортинг Брага в Шампионска лига във вторник, 24 октомври. Два домакински мача за каталунците в сравнение с два гостувания за мадридчани, които имат допълнителен ден за възстановяване.

Кои играчи на Барселона могат да пропуснат Ел Класико?

На Шави, разбира се, беше нанесен удар, че защитникът Жул Кунде ще пропусне Ел Класико поради контузия в коляното, докато той също се притрснява за още няколко играчи, включително звездния нападател Робърт Левандовски, Ламин Ямал, Педри , Френки де Йонг и Рафиня.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички