Диего Коща се разбра с Атлетико (Мадрид), от януари е свободен агент


Диего Коща се разбра с Атлетико (Мадрид), от януари е свободен агент
Снимка: Getty Images/Guliver

1182 0

Диего Коща и Атлетико (Мадрид) постигнаха споразумение и договорът на футболиста е предсрочно прекратен. Той бе до лятото на 2021 година, но нападателят помоли клуба да го анулира поради лични причини. Така от януари месец Коща ще е свободен агент и може да подпише с друг клуб.

"Атлетико Мадрид и Диего Коща стигнаха споразумение за анулирането на договора на нападателя, който бе до 30 юни 2021 година. Играчът помоли клуба за това поради лични причини преди дни и подписа анулирането днес (29 декември), с което е и освободен от клуба.

Откакто пристигна в нашия клуб през 2006 година на едва 17, нападателят изигра 215 официални мача в два периода, отбелязвайки 83 гола и осигурявайки 36 асистенции. По време на престоя си в Атлетико Мадрид той спечели титлата в Ла Лига (2013/14), Купата на Краля (2013 година), Лига Европа (2018 година) и два пъти Суперкупата на Европа (2010 и 2018 година).

От името на клуба, ние му благодарим за отдадеността през тези години и му пожелаваме успех в следващата фаза от професионалната му кариера" - написаха от Атлети.

А Атлетико (Мадрид) предлага нов договор на Диего Симеоне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички