"Да заложиш на себе си": Наказаха звезда от Шампионска лига за 10 седмици


"Да заложиш на себе си": Наказаха звезда от Шампионска лига за 10 седмици
Снимка: Getty Images/Guliver

1493 0

Защитникът на Атлетико Мадрид Киърън Трипиър бе наказан за десет седмици заради нарушение на правилата за залагания по отношение на трансфера му в испанския клуб. Английският национал премина в лидера в Ла Лига през юли 2019, след като осъществи трансфер за 20 млн. паунда от Тотнъм.

Той бе обвинен през май 2020 във връзка със залози за трансфера, и независима комисия изслуша случая, като го намери за виновен по три от четирите нарушения. Забраната на Трипиър ще изтече на 28 февруари следващата година, което означава, че той ще пропусне първия двубой от осминафиналната фаза на Шампионска лига с Челси.

„Независима регулаторна комисия бе назначена да изслуша случая, като четири от обвиненията бяха потвърдени, а три отхвърлени по време на последвало лично изслушване“, се казва в изявление на ФА. Наказанието, което включва всички футболни дейности, стартира в сряда след молба до Международната футболна федерация (ФИФА), се добавя в съобщението.

Трипиър, който може да играе на дясното крило, като десен бек и като десен уинг бек, има 25 мача за Англия, като лимитът на наказанието означава, че той ще бъде наличен за отложеното европейско първенство. Той бе свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед през януари, но до сделка за услугите му може да се стигне най-рано през лятото, имайки предвид, че няма да бъде на разположение най-рано до март.

Преди време за подобно провинение наказание получи и бившият голмайстор на Ливърпул Даниел Стъридж (подробности си припомнете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички