"Червена лампичка" на "Камп Ноу": Ансу Фати иска да напусне Барселона?


"Червена лампичка" на "Камп Ноу": Ансу Фати иска да напусне Барселона?
Снимка: Getty Images

5324 0

Съществува опасност 19-годишният нападател на Барселона Ансу Фати да напусне клуба след края на сезон 2022/23 - за това съобщава "Diario Sport".

Според изданието, младокът не е доволен от малкото игрови минути, които получава при Шави и агентът му е предупредил ръководството на испанския гранд, че клиентът му обмисля напускане на "Камп Ноу" през лятото на 2023 година!

ТРУДНА РАБОТА

На този етап такъв вариант изглежда доста труден за осъществяване, без значение дали информацията е вярна или не. Фати има договор с Барса до 30 юни 2027 година, а клубът се е застраховал за подобни сценарии - откупната клауза в споразумението му е в размер на 1 милиард евро...

Ансу е огромен талант и със сигурност доста грандове в Европа биха искали да играе за тях, но едва ли някой може да си позволи да извади подобна сума за правата му.

СЕЗОН 2022/23 и обяснението на Шави

Факт е, че през сезон 2022/23 испанецът има само 512 минути на терена, които са разпределени в 16 мача - 11 в Ла Лига и 5 в Шампионска лига. В тях се е отчел с 3 гола (срещу Виляреал, Кадис и Реал Сосиедад) и 3 асистенции (1 срещу Майорка и 2 срещу Р.Сосиедад).

Преди време Шави бе обяснил честото отсъствие на Ансу Фати от титулярите на Барса с факта, че доста време се възстановяваше от контузия и сега не иска да избързва с големите натоварвания, тъй като трябва да се мине постепенно през този процес.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Педри не спести болезнената истина за Барселона: След като видяхме какво се случи тази вечер...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички