ВИДЕО: Правилно ли бе отменена дузпата за Барселона срещу Байерн?


ВИДЕО: Правилно ли бе отменена дузпата за Барселона срещу Байерн?
Снимка: GettyImages

1493 0

Байерн Мюнхен за пореден път прави каквото си иска срещу Барселона. Баварците не дават особени шансове за изява на звездите на каталунците в мач от предпоследния кръг от груповата фаза на Шампионска лига, водени от бившата такава на германския гранд Роберт Левандовски.

Проследете двубоя Барселона - Байерн Мюнхен НА ЖИВО

Още преди края на първото полувреме възпитаниците на Юлиян Негелсман можеха да лишат двубоя от почти всякаква интрига с 3-и безответен гол в противниковата врата. Мусиала стреля от непосредствена близост, но Тер Стеген отрази. Последва скорострелна контраатака, при която Левандовски нахлу в наказателното поле на гостите и беше съборен от Де Лихт.

Главният арбитър посочи директно бялата точка и зарадва десетките хиляди на "Камп Ноу". След кратко консултиране със своите помощници обаче, той преразгледа ситуацията на ВАР монитора и прецени да отмени първоначалото си решение.

Това предизвика бурна реакция у домакинските запалянковци, които не бяха съгласни с преценката на съдията. 

Правилно ли беше решението на Антъни Тейлър?

Ситуацията не е особено дискусионна, поради факта, че следвайки правилника, тя беше отсъдена правилно. Де Лихт в действителност събаря полската суперзвезда, но преди това закача и избива топката, отклонявайки посоката й на движение. 

Съгласно правилата, ако противников състезател играе с коженото кълбо, преди да извърши потенциално спъване, то под внимание се взима именно първостепенното му действие. Изключение правят случаите, в които влизането е грубо и застрашаващо здравето на противниковия играч. Такова обаче липсваше и по-скоро решението на Тейлър бе правилно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички