Цената на Дембеле се срина наполовина и офертите към Барселона започват


Цената на Дембеле се срина наполовина и офертите към Барселона започват
Снимка: Getty Images

2611 0

Година след драмите между Усман Дембеле и ръководството на Барселона - французинът завърши добър сезон с каталунците, след като преподписа до лятото на 2024 г. Съвсем скоро той може да удължи още повече престоя си на "Камп Ноу", след като ръководството ще му предложи договор до 2027 г., съобщава RMC Sport. 

Крилото, което бе привлечено от Борусия Дортмунд през 2017 г. срещу 135 милиона евро, вече записа 185 двубоя, в които се отчете с 40 попадения и 43 асистенции, макар и да имаше лоши периоди, в които лекуваше контузии. Само този сезон той подпомогна "Блаугранас" с 7 гола и 7 асистенции. 

Изпитанията за Дембеле и Барселона

Сега обаче двете страни ще трябва да удържат под натиска на редица оферти от други европейски грандове. Причината е, че откупната клауза на французина ще се срине през юли до 50 милиона евро от 100 през останалото време на годината. 

Поради тази причина се очаква някои отбори да отправят изкушителни оферти към клуба и играча от началото на летния трансферен прозорец. Всеобщото мнение сред специалистите обаче остава, че Дембеле ще предпочете да преподпише с настоящия си клуб.

Вижте за какво дават средства босовете на Барселона от своя джоб!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички