"Барселона е по-зле, отколкото при Бартомеу"! Ще стане ли клубът частно дружество?


"Барселона е по-зле, отколкото при Бартомеу"! Ще стане ли клубът частно дружество?
Снимка: GettyImages

3437 0

Бившият директор на Барселона Хауме Лопис наля масло върху опасенията, че клубът може да се окаже извън ръцете на техните членове, като обяви, че вече е на път да стане частна компания.

Бившият кандидат за президент Виктор Фонт даде пресконференция в четвъртък, заявявайки, че финансово Барселона е по-зле под управлението на Жоан Лапорта, отколкото при Хосеп Мария Бартомеу. Рискът е, че ако нещата станат толкова зле, Барселона може да се наложи да продаде клуба, за да покрие или намали дълговете си.

Ще стане ли Барселона частно дружество?

Лопис каза пред RadioMarca, че процесът вече е в ход. "Вече е ЕАД, някои активи, където има компании и финансови партньори, са продадени".  Позовавайки се по-конкретно на думите на Фонт, Лопис се съгласи с него. "Той потвърди, че Барса сега има по-малко пари, отколкото с Бартомеу. По-малко приходи, повече разходи и по-малко наследство. Вече е отчасти акционерно дружество".

"Невъзможно е да се изплати, ще трябва да се рефинансира“, каза той за предполагаемия дълг от 3 милиарда евро, който клубът поема с проекта "Espai Barca". Той ще доведе до реформи както на Камп Ноу, така и на околния район.

Докато се работи на "Камп Ноу", Барселона ще се премести на стария олимпийски стадион за около 15 месеца, ако прогнозите бъдат изпълнени. Лопис, който ръководеше комисията проекта, преди да подаде оставка от борда през август 2021 г., твърдеше, че и там разходите не се събират. "Той е остарял и ще бъде провал. Трябва да се направи работа на стойност 40 милиона евро, за да се реформира стадион, който е на повече от 30 години". Наскоро дори стана ясно, че шефове в Барса са давали лични средства, за да картотекират играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички