В момент на криза: Барселона се бори с подобрена оферта за играч, на когото не гарантира, че ще е картотекиран


В момент на криза: Барселона се бори с подобрена оферта за играч, на когото не гарантира, че ще е картотекиран
Снимка: GettyImages

1564 0

Барселона отчаяно иска да привлече капитана на Манчестър Сити Илкай Гюндоган това лято и полага всички усилия да го направи. 32-годишният германец е на върха на играта си през този сезон, извеждайки Сити до исторически требъл за едва втори път в историята на английския футбол след Манчестър Юнайтед през 1999 г.

Въпреки това, като свободен агент това лято, има много спекулации за бъдещето му. Твърди се, че Барселона проявява интерес и изглежда е подобрила офертата си, според The Athletic

Два фактора, които да повлияят на решението

Според тяхната информация има два ключови фактора в сделката. От Сити нямат желание да му предложат дългосрочен договор, предвид напредването на годините му, но мениджърът Пеп Гуардиола иска да го задържи. Те са предложили да го задържат на "Етихад".

Междувременно Барселона има желание да го привлече в клуба от известно време и се опита да надмине Манчестър Сити, като му предложи тригодишен договор. Сега изглежда те са подобрили офертата си, в опит да гарантират, че ще подпише. По-рано се смяташе, че са предложили на Гюндоган 9 милиона евро годишна заплата, което означава, че общата им оферта вероятно ще се е повишила до сделка от 30 милиона евро.

Проблемът пред Барса

Ключовият проблем на Барселона е фактът, че те все още не могат да гарантират на Гюндоган, че ще могат да регистрират договора му, точно както се случи с Лионел Меси. Без тази гаранция, те искат от Гюндоган да подпише на доверие. Нещо, което не е сигурно, че ще иска.

Гюндоган ще осигури нужното качество в хлафовата линия след напускането на Серхио Бускетс. Без него, Френки Де Йонг сега е най-опитният, заедно с Франк Кесие, а Гюндоган ще се нареди до Тер Стеген, Левандовски и Сержи Роберто като опитни състезатели, които са печелили в Европа преди това. Картотекирането на играчи в Барселона е голям проблем, като дори шефовете в тима са давали лични средства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички