Босът на Реал Мадрид Флорентино Перес: УЕФА ни заплаши и бедните англичани се уплашиха


Босът на Реал Мадрид Флорентино Перес: УЕФА ни заплаши и бедните англичани се уплашиха
Снимка: Guliver/GettyImages

1594 0

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес не спира да вярва, че проектът за създаване на Европейска Суперлига ще бъде реализиран:

"Проектът си се развива, никой от клубовете не може да се откаже. Има договор, подписан от всички тези 12 отбора. УЕФА ни заплаши и бедните англичани се уплашиха", коментира той.

Според Перес футболът умирал и затова е трябвало да бъде създаден нов формат:

"От две години насам работим по формат, с който да спасим умиращия футбол. Губи се интереса към играта. Публиката намалява, защото повечето двубои не са интересни. Като няма зрители, съответно падат и приходите от телевизионни права. Целта на Суперлигата е да съберем най-популярните клубове, които да играят помежду си. За двубой между Рома и Сампдория има по-малко интерес в сравнение с Манчестър Юнайтед - Пари Сен Жермен. Юнайтед има повече фенове от Рома, това е просто. Ето защо нашата цел са тези привърженици, защото телевизиите искат това", добави Флорентино.

"Не се притесняваме от нищо. ФИФА вече принуди английските клубове да подпишат нещо, което не трябваше, защото те вече имат договор със Суперлигата. Опитаха се да ги санкционират, но съдът им каза “не”. А и в баскетбола вече има Евролига, която клубовете сами си направиха. Защо да няма такова нещо и във футбола?", запита босът на Кралския клуб.

Относно президента на УЕФА Александър Чеферин Флорентино Перес заяви: 

"Няма как всички клубове да губят пари, а Чеферин да си вдига заплатата. Някои хора искат да се радват на привилегии, докато футболът загива!".

Преди време пък самият Чеферин разказа как шефът на Ювентус Андреа Аниели му е забил нож в гърба със създаването на Европейска Суперлига!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички