Английският топ 6 пише писмо до Перес за Суперлигата


Английският топ 6 пише писмо до Перес за Суперлигата
Снимка: Guliver/GettyImages

943 0

Клубовете от топ 6 на Висшата английска лига ще изпратят писмо до президента на Реал Мадрид Флорентино Перес с искане да закрие компанията, която стои зад Европейската Суперлига, съобщава ESPN. Клубовете Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Тотнъм, Арсенал и Челси искат Суперлигата да бъде закрита като проект не само на думи, но и юридически. Те вече са осведомили за своите намерения други участници в проекта - Интер, Милан и Атлетико (Мадрид).

Ако Перес откаже да го направи, английската шесторка може да се обърне към съда. Към момента няма яснота какъв брой клубове трябва да се откажат от Суперлигата, за да бъде тя разпусната.

Както е известно, на 18 април тази година шестте английски гранда съвместно с Реал Мадрид, Барселона, Ювентус, Интер, Милан и Атлетико (Мадрид) обявиха създаването на Суперлигата. 48 часа по-късно проектът се провали - представителите на Висшата лига се отказаха от участие, а Интер, Милан и Атлетико ги последваха. Но босът на Реал, който бе сочен за президент на проекта, обяви неведнъж, че Суперлигата е още жива, защото участниците в нея са подписали договори и не могат просто така да се откажат. А ето кога Барселона ще вземе решение относно Суперлигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички