19 000 души скандираха "Меси" при "бутиковото" му представяне (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


19 000 души скандираха "Меси" при "бутиковото" му представяне (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

2147 0

В ранните часове на понеделник българско време - бившите съотборници Лионел Меси и Серхио Бускетс бяха представени като футболисти на Интер Маями пред феновете на едноименния клуб. 

Това се случи на специална церемония пред 19 000 души, които изпълниха клубния стадион "DRV PNK", който Интер се надява да замени с чисто ново съоръжение през 2025 г. - когато изтича и настоящата сделка с аржентинеца.

Първи думи на Меси

Меси бе посрещнат от собствениците на клуба, сред които е друга футболна легенда Дейвид Бекъм, а световният шампион направи от самото начало лаконично изявление на испански към запалянковците: 

"Преди всичко искам да благодаря на Маями за този прием и любезността, откакто пристигнах в града. Честно казано, аз съм много емоционален и съм щастлив да бъда тук с вас. 

Имам голямо желание да започна да тренирам и да се състезавам. Дойдох с желание винаги да се състезавам и искам да побеждавам", обясни Меси пред екзалтиралите фенове, които бяха "жертва" на лошото време и проливния дъжд, типичен за местните географски ширини. 

Мнението на собственика

В допълнение по адрес на легендата се изказа собственикът Хорхе Мас, американски милиардер и управляващ собственик на клуба:

"Винаги ще има преди и след Лионел Меси. Ние сме наследници на наследството на най-великия играч в света, което започна в Нюелс Олд Бойс, отиде в Барселона и продължи в ПСЖ.

Но днес той е в ръцете на Интер Маями и неговите фенове. Това е нашият момент. Нашият момент да променим футболния пейзаж в тази страна", категоричен бе бизнесменът. 

Бъдещи задачи

Сега пред Меси и Бускетс предстои първа тренировка във вторник, а техният дебют е насрочен за ранните часове на събота, когато от 3:00 българско време Интер Маями приема мексиканския Крус Асул в международен двубой. Това бе последният тим на новото попълнение на ЦСКА - Майкъл Естрада.

Вижте ГАЛЕРИЯ от представянето на Лионел Меси и Серхио Бускетс в Маями!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички