Бивш съотборник на Лионел Меси се обърна срещу него и отсече: Карим Бензема заслужава "Златната топка"


Бивш съотборник на Лионел Меси се обърна срещу него и отсече: Карим Бензема заслужава "Златната топка"
Снимка: Getty Images

1984 0

Още един футболист прогнозира кой ще спечели "Златната топка". Бившият съотборник на Лионел Меси в Барселона - Жорди Алба, даде интервю, в което заяви, че винаги залага на аржентинеца да спечели отличието, но този път негов фаворит е Карим Бензема.

"Хм, щом стане дума за "Златната топка" отговорът ми е винаги категоричен - Меси, но този път не мога да си кривя душата - Карим Бензема заслужава да я спечели", заяви испанският защитник пред изданието "AS".

Френският нападател е преобладаващият фаворит за спечелване на наградата, за първи път в кариерата си, тази година след невероятния си сезон с екипа на Реал Мадрид. Френският национал отбеляза 44 гола в 46 изяви през последната кампания, включително 15 попадения в 12 мача от Шампионска лига.

Мнозина споделят мнението на Алба, заявявайки, че Бензема е фаворитът за най-престижната индивидуална награда в световния футбол. От другата страна пък стои Лионел Меси, който не направи убедителен първи сезон с ПСЖ, но специалисти прогнозират, че ако евентуално изведе Аржентина до успех на Мондиал 2022 - призът "Златна топка" му е в кърпа вързана.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво каза бивш нападател за уменията на Лионел Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички