Официално: УЕФА със солени глоби за европейски тимове, ПСЖ олекна с десетки милиони


Официално: УЕФА със солени глоби за европейски тимове, ПСЖ олекна с десетки милиони
Снимка: Getty Images

1829 0

УЕФА окончателно обяви, че елитните френски клубове - ПСЖ, Олимпик Марсилия и Монако, са обект на сериозни финансови санкции от органа за финансов контрол на европейските клубовете. Причината е превишаване на разрешения дефицит от 30 милиона за три финансови години.

Всъщност френските клубове не са единствените, а в списъка с провинилите са още Милан, Бешикташ, Ювентус, Рома и Интер. Парижани обаче са получили най-тежката санкция, тъй като е отборът, надхвърлил най - много дефицита, признат от УЕФА. Поради тази причина те ще трябва моментално да платят 10 милиона евро, докато други 55 милиона - на по-късен етап.

На другия полюс са останалите френски клубове, които са получили най-малки глоби. Те са на стойност 2 милиона евро, от които 300 000 евро трябва да се платят в най-кратък срок.

Всичко по случая започна в първото тримесечие на годината, а наложените санкции сега се прилагат съгласно "споразумението за спогодба", което въпросните осем клуба са подписали. По този начин част от тях ще имат три години (ПСЖ, ОМ и Монако са в този случай) да се съобразят постепенно с разпоредбите на финансовия феърплей, както и постепенно да плащат останалата част от глобите. За част от тимовете срокът е увеличен с една година. 

От европейската Централа са подготвили и жестоко наказание за тимовете, които си позволят да не следват споразумението, а именно - "изключване от следващото клубно състезание на УЕФА, за което се класират".

Вижте по какъв начин завърши летния трансферен прозорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички