Сърди ли се Меси, че е сменен? Не, било договорка с треньора


Сърди ли се Меси, че е сменен? Не, било договорка с треньора
Снимка: GettyImages

1632 0

Треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие обясни смяната на Лионел Меси в мача с Монако. На някои медии им се стори, че аржентинецът е недоволен от решението на треньора, но Галтие твърди, че всичко е съгласувано с играча.

"Трябва да сме уверени, че се намираме в оптимална форма, за да покажем ефективност. В тази връзка ние сме в тесен контакт с нашите медицински специалисти и такива по физическа подготовка, за да бъде нашият отбор високоефективен на фона на плътния календар.

След мача с Лион на 18 септември е планувана пауза за националните отбори. По това време само 3-4 души ще имат време за възстановяване, а всички останали ще играят за националните си отбори. Така до ноември за тези играчи няма да има пауза, а после те ще отидат на Мондиал 2022.

Поради тази причина често говоря с играчите, разбираме се те да не са титуляри или се договаряме за смяна, защото в този сезон може да се изиграят 70 мача. За играчите такъв дълъг сезон се случва за първи път", коментира треньорът на парижани. А ето кой клуб отказа на ПСЖ 70 милиона за техен играч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички