Бивш футболист на Барса: По-добре вземете Фирмино


Бивш футболист на Барса: По-добре вземете Фирмино
Снимка: Getty Images/Guliver

1757 0

Бившият нападател на Барселона Боян Къркич призова каталунците да привлекат нападателя на Ливърпул Роберто Фирмино вместо Лаутаро Мартинес. Аржентинският реализатор често бива свързван с трансфер на „Камп Ноу“, но Къркич подозира, че Мартинес няма необходимите качества да играе в Барселона и няма да успее да се впише в игровия стил на тима.

Бившият испански национал смята, че каталунците ще сгрешат, ако вземат още един типичен централен нападател като даде за пример Антоан Гризман, който има затруднения с адаптацията си в отбора след трансфера си от Атлетико Мадрид през миналото лято. Според Боян Къркич Лаутаро Мартинес се вписва добре в стила на контраатака на Интер, но би се наложило да играе на нестандартна позиция в Барселона. „Смятам, че в Барселона Лаутаро ще играе на позиция, която му е чужда. Това е нещо, което няма да е приятно за него. Ако ми позволите да назова име, то смятам, че Роберто Фирмино е по-подходящ за отбора. Той е футболист с повече присъствие и се движи много по терена. Не бих искал да се получи ситуацията с Гризман – Барселона взе нападател, сложи го на крилото и после започна да се оплаква, че той не играе добре“, сподели Боян Къркич пред ‘Sport’.

Роберто Фирмино се присъедини към тима на Ливърпул от Хофенхайм през 2015-та година. През миналия сезон той спечели Шампионската лига с мърсисайдци и е на път да вдигне титлата във Висшата лига през тази кампания. А ето какво решение за бъдещето си е взел Лаутаро Мартинес.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички