Без да блести: Ливърпул потрепери, но продължи с успехите в Европа (ВИДЕО)


Без да блести: Ливърпул потрепери, но продължи с успехите в Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2790 0

Ливърпул успя да победи с 2:0 Юнион Сен Жилоа в мач от груповата фаза на Лига Европа. "Червените" със сигурност са имали доста по-добри представяния в европейските клубни турнири, но все пак се поздравиха с трите точки.

Резултатът бе открит в края на първото полувреме, когато новото попълнение в състава на мърсисайдци - Райън Гравенберх, вкара дебютния си гол за "червените". Попадението, което сложи точка на спора бе дело на Диого Жота в 92', като португалецът подпечата трите точки в актива на Ливърпул.

Мърсисайдци оглавяват група "E" с 6 пункта в актива си. Роял СЖ пък е предпоследен в групата с едва 1 точка. В мач номер "3" от групите мърсисайдци ще срещнат тима на Тулуза, а Роял СЖ ще премери сили с австрийския ЛАСК Линц.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано Ливърпул започна срещата много по-добре. Още в шестата минута момчетата на Клоп създадоха страхотна ситуация. Мохамед Салах бе изведен сам срещу Морис, но нанесе удар право под плонжа му и стражът на Юнион СЖ спаси. В десетата минута Дарвин Нунес добави топката в опразнената врата на противника, но попадението бе отменено поради засада на уругваеца.

В 18-ата минута се стигна до нов перфектен шанс за Нунес. Мохамед Салах бе изведен на фланга и подаде на уругвайския си съотборник, който просто трябваше да вкара на опразнената врата, но прати топката в аут.

ВИЖТЕ ФРАПАНТНИЯТ ПРОПУСК НА НУНЕС (ВИДЕО)

В края на първата част (44-ата минута) мърсисайдци успяха да открият резултата. Новото попълнение Райън Гравенберх атакува топка и нямаше никакви проблеми да я прати в опразнената врата - 1:0.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Веднага след почивката Ливърпул стигна до страхотно положение в 52-ата минута. Алексис Мак Алистър сложи топката на главата на Диого Жота, но ударът на португалеца бе спасен по блестящ начин от Антъни Морис, който не допусна второ попадение във вратата си.

В следващите 20-ина минути гостите съумяха да излязат от своята половина и да притиснат мърсисайдци. Нападението на Юнион Сен Жилоа успя дори да стигне до наказателното поле на Алисон, но там креативността приключваше и атаките на гостите виждаха своя край.

В 80-ата минута влезлият като резерва Луис Диас бе изведен на стрелкова позиция и ударът му разстреля страничния стълб на Морис. В крайна сметка, бе отсъдена засада на еквадореца. Само 6 минути по-късно Къртис Джоунс стреля от разстояние, но шутът му мина близо до лявата греда. Във втората минута от добавеното време "червените" организираха контраатака. Топката стигна до Диого Жота, който се озова очи в очи срещу Морис и не сбърка - 2:0.

Стартови състави 

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Куанса, Цимикас, Ендо, Гравенберх, Елиът, Жота, Салах, Нунес

Роял Юнион СЖ: Морис, Терхо, Мачида, Бърджес, МакАлистър, Кастро-Монтес, Пуертас, Ванхуте, Амани, Амура, Нилсон

Преди мача

В първия кръг Ливърпул спечели при визитата си на Ласк Линц с 3:1, а белгийците постигнаха 1:1 у дома срещу Толуза. Така в момента възпитаниците на Клоп са първи с три пункта, а Роял и Тулуза са съответно втори и трети с по 1 точка. 

За домакините не са на разположение Байчетич, Гакпо и Тиаго, а само Франсоа е контузен сред гостите. Роял Юнион е в серия от три победи след ремито с Тулуза. 

Ливърпул загуби по скандален начин през уикенда от Тотнъм, но преди това спечели седем поредни срещи, шест от които във Висшата лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички