Как едно правило от Висшата лига може да доведе до извънредно преиграване на Тотнъм - Ливърпул?


Как едно правило от Висшата лига може да доведе до извънредно преиграване на Тотнъм - Ливърпул?
Снимка: Getty Images

9260 0

Съществува правило във Висшата лига, което според медиите на Острова може да означава, че неотдавнашният спорен мач между Тотнъм и Ливърпул трябва да се преиграе.

"Червените" станаха жертва на една от най-лошите грешки на VAR, тъй като напълно редовен гол на Луис Диас беше записан като засада поради недоразумение между съдиите.  Според спортния адвокат Стивън Тейлър Хийт, който говори пред "Daily Mirror", има решение, според което този мач на Ливърпул трябва да се преиграе.

Какво казват правилата?

"Правило L18 очертава, че бордът на Висшата лига има правомощието да нареди преиграване на мач от лигата, при условие че препоръка за това е направена от комисия съгласно правило W51", каза той.

"В допълнение към това, съгласно правило W1, бордът на Висшата лига има правомощието да пита за всяко предполагаемо нарушение на правилата. Включително тези, направени от длъжностно лице на мача, докато правило N4 гарантира, че всеки служител на мача се съгласява да бъде обвързан от законите на играта, както и всякакви протоколи и правила на ФА".

Хийт допълва още: "Следователно има възможност Ливърпул да лобира пред борда на Висшата лига да свика комисия, която да има властта, наред с други, да нареди мачът да бъде преигран".

Според него, за да се започне общ правен казус извън разпоредбите на Висшата лига, отправна точка обикновено трябва да бъде установяването на договорна връзка между клуба и длъжностните лица, която е била нарушена. А в Англия бе пуснат и записът на комуникация между реферите, която доведе до отмяната на гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички