Белингам го няма, но бразилската магия се завърна на „Сантяго Бернабеу“: Реал Мадрид разкости Валенсия (ВИДЕО+СНИМКИ)


Белингам го няма, но бразилската магия се завърна на „Сантяго Бернабеу“: Реал Мадрид разкости Валенсия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

3946 0

Реал Мадрид направи на кайма Валенсия, разбивайки съперника си с 5:1  в среща от 13-ия кръг на испанската Ла Лига. Хората на Карло Анчелоти доминираха на терена и заслужено попиляха „прилепите“, за да продължат да дишат във врата на изненадващия лидер Жирона.

В главни действащи лица на „Сантяго Бернабеу“ при отсъствието на контузения Джуд Белингам се превърнаха бразилските звезди Винисиус Жуниор и Родриго. Двамата забиха по две попадения в мрежата на Георги Мамардашвили. Родриго се отчете и с две асистенции за головете на сънародника си.

Дани Карвахал откри резултата още в 3-ата минута. Вини Жуниор удвои в 42-ата минута. След антракта той направи 3:0 в 49-ата минута със седмия си гол от началото на кампанията. Само 60 секунди по-късно Родриго се разписа за 4:0, а в 84-ата минута реализира за 5:0.

Уго Дуро вкара почетния гол за гостите в 88-ата минута.

С добавените 3 точки Реал запази второто си място във временното класиране с актив от 32 точки. Сензационен лидер продължава да е Жирона с два пункта повече от „кралете“. Хората на Рубен Бараха пък остават на десетата позиция с 18 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! Двубоят започна перфектно за домакините. Още в 3-ата минута „кралете“ откриха резултата. Тони Кроос намери перфектно Дани Карвахал на дъгата на пеналта. Опитният десен бек шутира и препарира Марардашвили – 1:0.

Video edited on Kapwing

Реал продължи да натиска, търсейки втори гол, който да предреши изхода от срещата. Така положенията пред вратата на „прилепите“ зачестиха.

Алаба шутира в аут в 6-ата минута от пряк свободен удар. Само 120 секунди по-късно от идентична ситуация тресна напречната греда на Мамардашвили.

В 10-ата минута гостите едва не изравниха. Диего Лопес намери Уго Дуро в пеналта, но Андрий Лунин показа класа и предотврати попадението. Пет минути по-късно отново украинският страж отказа нападателя на гостите.

Почти веднага след това Винисиус счупи кръстовете на защитата на Валенсия, след което стреля, но топката среща тялото на бранител и излезе в корнер.

Малко след това Родриго намери със скрит пас Вини, извеждайки го сам срещу Мамардашвили, но се оказа, че и ма засада.

Реал продължи да има териториални превъзходство и в следващите минути. Гостите обаче също вече се опитваха да атакуват вратата на „лос бланкос“.

В 41-ата минута Уго Дуро направи трети пропуск. Този път беше доста фрапантен, защото бе останал непокрит, но не уцели целта след удар с глава.

ГОООЛ! Реал удвои само около 60 секунди по-късно. Родриго намери перфектно Винисиус Жуниор, който с гърди малко куриозно прати топката в мрежата – 2:0.

Video edited on Kapwing

В 45-ата минута Браим Диас се строполи в пеналта, но съдията Хосе Санчес не видя основание за отсъждане на дузпа в полза на домакините.

Реал отправи общо 11 удара през първото полумвреме, 2 от които точки. „Прилепите“ също нанесоха два точки удара, но от общо 7.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! Втората част започна идентично на началото на мача. Още в 49-ата минута падна ново попадение във вратата на гостите. Винисиус  Жуниор заби втория си гол в срещата. Бразилецът шутира от дъгата на пеналта и матира Мамардашвили – 3:0.

ГОООЛ! Няма и минута по-късно Родриго направи резултата 4:0. Той се възползва от група грешка на вратаря Георги Мамардашвили.

Домакините определено вече се забавляваха на терена. Те обаче видимо намалиха оборотите.

ГОООЛ! В 84-ата минута Родриго заби втория си гол в срещата за 5:0. Фран Гарсия го изведе в пеналта и за кариоката не бе проблем прати топката в мрежата.

ГОООЛ! Валенсия все пак стигна до почетен гол в 88-ата минута. Реализира го Уго Дуро, който профука куп положения за „прилепите“. Той засече топката след центриране от дясно и фиксира крайнто 5:1.

Стартови състави 

Реал Мадрид: 13. Лунин, 2. Карвахал, 6. Начо-К, 4. Алаба, 23. Менди, 12. Камавинга, 15. Валверде, 8. Кроос, 21. Диас, 11. Родриго, 7. Винисиус

Валенсия: 23. Мамардашвили, 5. Габриел Паулиста, 14, Гая-К, 8. Гера, 9. Дуро, 7. Канос, 12. Корея, 16. Лопес, 3. Москера, 18. Пепелу, 23. Перес

Преди мача

Това ще бъде трето поредно домакинство на Анчелоти и компания, след като миналия уикенд записаха нулево реми, а в сряда сразиха Брага в Шампионска лига с класическото 3:0.

Сега на "Сантяго Бернабеу" пристигат "прилепите", които към този момент са осми с 18 пункта преди началото на 13-ия кръг. Те страдаха сериозно през миналата кампания и се бориха за оцеляването си, но през месец май дори сразиха Реал с 1:0. В Мадрид обаче бяха отстъпили преди година с 0:2.

Днес "кралете" отново няма да могат да разчитат на един куп футбилисти, сред които са трайно контусените Куртоа и Милитао, Себайос, Кепа, Гюлер, Чуамени и наказаният Рюдигер. Подобна е и ситуацията за гостите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички