Тайната зад големия избор: Зидан разкри защо е избрал №5 в Реал Мадрид


Тайната зад големия избор: Зидан разкри защо е избрал №5 в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

4376 0

Легендата на Реал Мадрид както като играч, така и като мениджър - Зинедин Зидан, най-накрая разкри защо е избрал фланелката с номер "5" след трансфера си в испанския гранд.

Тайната бе разкрита

През 2001 година французинът премина от Ювентус в Реал и мнозина бяха изненадани от "петицата", защото той беше халф, а в предишните си клубове и в националния отбор носеше №10 или 21. Въпреки това, както казва той, не е имал друг избор, защото Флорентино Перес е решил вместо него.

"Президентът харесваше класически числа от 1 до 11, каза ми, че не сме в американския футбол. "Десетката" беше при Фиго, а след оттеглянето на Мануел Санчис свободно остана числото "5". Перес ме накара да го взема и аз го приех", сподели Зизу.

Носителят на "Златната топка" беше член в Реал от 2001 до 2006 година и там приключи своята кариера. През този период той спечели една титла в Ла Лига и една в Шампионска лига, като на финала на турнира на богатите отбеляза зрелищното си воле срещу Байер Леверкузен.

Години по-късно Зизу се върна като наставник на "Сантяго Бернабеу" и пожъна още по-голям успех, печелейки Шампионска лига 3 пъти поред (2016-2018).

ВИЖТЕ ОЩЕ: Реал Мадрид има 3 категорични причини да се откаже от Мбапе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички