Барселона взе само точка в яростна "корида" в Памплона


Барселона взе само точка в яростна "корида" в Памплона
Снимка: Getty Images

4190 0

Барселона завърши наравно в своя първи мач след отпадането от Шампионска лига. В гостуване на Осасуна в Ла Лига каталунците на два пъти повеждаха, но допуснаха да им изравнят, и двата пъти от статично положение. Двубоят в Памплона завърши 2:2 и остави каталунците на осмото място в класирането. Днешният домакин е на десета позиция.

Барселона откри в 12' чрез Нико, а съперникът им изравни чрез Давид Гарсия в 14'. В 49' Езалзули Абде отново изведе каталунците напред след спорно попадение, но в 87' Чими Авила наказа Барселона със снаряд след статично положение. Общо-взето гостите бяха доста ефективни, след като се разписаха 2 пъти с 2 точни удара в мача.

Това бе 18-ото равенство между тези два тима в испанския елит от 79 изиграни срещи. Головата разлика между съперниците е 172:68. Мачът в Памплона беше трети пореден без победа за Барселона във всички турнири.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона започна по чудесен начин двубоя в Памплона и в 12-ата минута младокът Нико Гонсалес засече страхотно подаване на Гави и прехвърли от много близо стража на Осасуна за 1:0. Само минута и половина по-късно обаче домакините се върнаха в мача - Давид Гарсия се разписа за 1:1, след като засече центриране от корнер в 14'. 

В 21' след страхотна контраатака каталунците можеха да поведат отново в резултата, но Люк Де Йонг сгреши, търсейки подаване при навлизането си в наказателното поле и топката му бе отнета от футболист на Осасуна. В последната минута на редовното време в наказателното поле Люк Де Йонг бе изритан в десния крак и падна на тревата, но реферът не видя основание да гледа тази ситуация повторно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49' Барселона предприе бърза контратака, като Дембеле центрира отдясно и след лошо изчистване на футболист на Осасуна топката попадна у дебнещия в наказателното поле Абде, който я насочи хладнокръвно в горния десен ъгъл на Ерера - 1:2. В началото на контраатаката топката удари ръката на капитана на каталунците Серхио Бускетс, но епизодът не бе разгледан от съдията.

След момента с Бускетс двубоят се изнерви и това рефлектира върху главния рефер. Осасуна опита да натисне съперника, за да се върне отново в мача, каталунците устояват в отбрана. В 68' Пике получи травма, която изглеждаше, че може да го извади от игра, но това не се случи. Секунди след това и Марк-Андре тер Щеген пострада след фаул в атака на Будимир.

В 68' Пике получи травма, която изглеждаше, че може да го извади от игра, но това не се случи. Секунди след това и Марк-Андре тер Щеген пострада след фаул в атака на Будимир.

В 81' "стъкленият" футболист на гостите Усман Дембеле се свлече на тревата, давайки индикация, че за пореден път се е контузил. Въпреки че той се изправи, Шави Ернандес предприе незабавна смяна и пусна на мястото му на терена Филипе Коутиньо.

В 87' Осасуна отново се възползва по-най-добрия начин от статично положение - след разбъркване в наказателното поле топката стигна до крака на Чими Авила, който на крачка от границата на наказателното поле изстреля снаряд. Топката рикошира в крака на Юмтити и влетя в долния десен ъгъл на Тер Щеген - 2:2. Двата тима дадоха всичко до края, за да решат еднолично двубоя, но равенството се запази и в 5-минутното продължение.

Стартовите състави на двата тима:

Осасуна: Ерера, Видал, Круз, У. Гарсия, Д. Гарсия, Монкайола, Барха, Р. Гарсия, Кике, Торо, Санчес

Барселона: Тер Щеген, Пике, Араухо, Бускетс, Дембеле, Л. Де Йонг, Ф. Де Йонг, Юмтити, Нико, Гави, Абде

ПРЕДИ МАЧА:

Осасуна не е губил мач от средата на октомври, като записа 4 равенства в този период. Тимът продължава и в турнира за Купата на Краля. Над Барселона обаче те нямат успех у дома от далечната 2012 година, но през 2020 г. постигнаха сензационен успех на "Камп ноу".

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ОСАСУНА - БАРСЕЛОНА В ЛА ЛИГА?

Преди 0:3 от Байерн Мюнхен и отпадането от Шампионска лига каталунците допуснаха първата си загуба с Шави Ернандес начело. Те отстъпиха с 0:1 на Реал Бетис в първенството. Към момента Барса заема седмата позиция в Ла Лига и изостава с 16 точки от лидера Реал Мадрид.

И двата тима имат кадрови проблеми преди двубоя днес. Хесус Аресо пропуска мача за тима от Памплона, а Хуан Перес е под въпрос. Лазаретът на гостите е пълен - там са Мартин Брейтуейт, Ансу Фати, Педри, Серхи Роберто, Жорди Алба, Мемфис Депай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички