Барселона уреди испански национал за 60 милиона, ще се присъедини преди сезон 2024/25


Барселона уреди испански национал за 60 милиона, ще се присъедини преди сезон 2024/25
Снимка: GettyImages

7377 0

Барселона е постигнал договорка с гранда от Бундеслигата РБ Лайпциг за услугите на испанския национал Дани Олмо, съобщава германското издание "SPORT BILD".

Цената е много висока

Гореспоменатото издание съобщава, че 25-годишният атакуващ полузащитник ще струва на управата на каталунците близо 60 милиона евро. Сделката ще бъде финализирана догодина, а той ще се присъедини към "блаугранас" преди началото на сезон 2024/25.

Испанският национал има договор с РБ Лайпциг до края на 2027-а, но от доста дълго време се спекулираше, че няма да се задържи при "биковете". Барселона, заедно с редица други европейски грандове, бяха спрягани за новия "дом" на универсалния футболист.

Освен зад централния нападател Дани Олмо може да играе и на двата фланга. Мнозина вярват, че неговите качества ще направят тима от "Камп Ноу" много по-опасен в атака.

Олмо се присъедини към РБ Лайпциг от Динамо Загреб за сумата от 29 милиона евро през зимата на 2020 година. Той може да се похвали със 127 мача с екипа на германския гранд, в които е реализирал 26 попадения и се е отчел с 30 асистенции.

Междувременно каталунците продължават да мечтаят за Олмо, но Барселона бе обвинена и в данъчни измами.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички