Финансова неволя! Барселона все още дължи над 200 млн. евро за минали трансфери


Финансова неволя! Барселона все още дължи над 200 млн. евро за минали трансфери
Снимка: Getty Images

1246 0

Барселона ще представи своя отчет на следващото общо събрание и ще признае дълг от над 207 милиона евро от трансфери. Повечето, от които са направени през лятото на 2022 г. и са подписани с отложени плащания.

Най-големият дълг, както показват цифрите, е за Рафиня, за когото се дължат 24 милиона евро тази година и още 38 милиона евро ще бъдат оставени за в бъдеще. Това са приоритетни дългове, тъй като в случай на неплащане, нещо, което не е предвидено, продаващите клубове могат да съдят Барса. А това да им попречи да отидат на трансферния пазар.

Като цяло Барса отчита краткосрочен дълг от 89 милиона евро, който трябва да бъде изплатен през този сезон, като има и дългосрочен дълг от 118 милиона евро. Общата сума е от 207 милиона евро.

За кои играчи колко дължат от Барселона?

За Роберт Левандовски има 10 милиона евро за плащане през този сезон и 21 милиона евро в дългосрочен план, докато за Феран Торес, подписал през януари 2022 г., има 13 милиона евро за плащане през този сезон и 26 милиона евро в други вноски.

Друг голям разход, който е отложен е за бившия играч на Севиля - Жул Кунде. По-конкретно, Барса ще трябва да плати 11 милиона евро този сезон и 24 милиона евро в бъдеще. Ясно е, че повечето от усилията, положени през 2022 г. за укрепване на отбора, бяха направени с разсрочени плащания, за да се избегне колапс на сметките. Барса разполага с парите, предвидени в бюджета, за да извърши плащанията без забавяне.

Интересното е, че все още има отложено плащане за Френки де Йонг, подписан през 2019 г. По-конкретно, Барса дължи на Аякс 16 милиона евро, които трябва да бъдат платени през тази финансова година. Въпреки тези дългове от Барселона вече се подготвят за трансферно лято 2024 и имат набелязани цели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички