Барселона трепери! Нови закани по „аферата Негрейра“


Барселона трепери! Нови закани по „аферата Негрейра“
Снимка: Getty Images

1019 0

Сагата около съдийската афера „Негрейра“, в която се забърка Барселона, продължава. Каталунците са обвинени, че в периода между 2011-2018 са платили общо 7,3 милиона евро на бившия футболен съдия Жозе Мария Енрикес Негрейра .

Твърди се, че плащанията са били осъществени чрез компанията Dasnil 95, която е принадлежала на рефера. Преводите са били престанали  в момента, в който той е напуснал поста на вицепрезидент на испанските съдии.

Президентът на местните футболни съдии  Луис Медина Канталехо се закани, че ако има виновен в "аферата Негрейра", ще си плати.

"Искаме тази афера да бъде разплетена възможно най-бързо и виновният да плати, независимо дали се отнася за семейство Негрейра, Барселона или някой друг", обяви Канталехо на брифинг.

"Ако има друг и съдията има имената на съдии, които са замесени в тази афера, те ще понесат максималната строгост, която предвижда правосъдието", допълни шефът на съдиите в Испания.

Сегашният президент на „блаугранас“ Жоан Лапорта, както и предшествениците му Сандро Росел и Жосеп Мария Бартомеу са обвинени като поръчители на плащанията към компаниите на бившия футболен рефер.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Президентът на Барселона Жоан Лапорта също може да го "отнесе" заради случая "Негрейра"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички