Президентът на Барселона Жоан Лапорта също може да го "отнесе" заради случая "Негрейра"


Президентът на Барселона Жоан Лапорта също може да го "отнесе" заради случая "Негрейра"
Снимка: Getty Images

560 0

Случаят "Негрейра", в който Барселона бе обвинен в незаконни плащания към бившият вицепрезидент на Съдийската комисия в Испания Хосе Мария Енрикес Негрейра, приодби нови измерения, след като "Carrusel Deportivo" информира, че съдиите по случая са включили президента на клуба - Жоан Лапорта в разследването.

Промяна в решението на съдията

Съдията по делото е отправил обвинения към Лапорта, а те са следните: подкуп, спортна корупция, водене на нелоялна администрация и фалшификация на търговски документ. Същият статут на разследвани имат всички първоначално докладвани от прокуратурата лица. Такъв е случаят със семейство Негрейра, бившите президенти Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел, както и бившите директори Оскар Грау и Алберт Солер, предава гореспоменатото издание.

Припомняме, че Лапорта не бе включен в списъка с обвиняеми личности от ръководството на каталунците, но като се има предвид възможните злоупотреби от негова страна по време на първия му престой начело на каталунците, съдия Хоакин Агире е решил все пак да промени първоначалното решение на съда.

"Блаугранас" продължават да са в тежка финансова криза и докато в Европа "скочиха" на трансферите  Саудитска Арабия, то Барселона видя в тях спасение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички