Барселона се готви за четири ключови преподписвания през февруари


Барселона се готви за четири ключови преподписвания през февруари
Снимка: Getty Images

1888 0

Февруари ще бъде месец на важни решения относно играчите, чиито договори изтичат в Барселона. Каталунският клуб следва стриктно своите приоритети за планиране, завършвайки стратегически подновявания като тези на Балде, Иняки Пеня и Маркос Алонсо. През следващите седмици от клуба ще обсъдят бъдещето на Серхи Роберто, Бускетс, Бейерин и Дембеле.

Бускетс и Роберто имат опции да продължат, докато Бейерин е по-скоро насочен към изхода на "Камп Ноу". С Дембеле се очаква да приключи и кръгът преговори. Барса вече договори ключовите сделки на Гави и Роналд Араухо. А следващите, които се очаква да бъдат обявени са на Балде, Пеня и Алонсо.

Най-специалният случай е този на Бускетс. Барса ще му предложи шанс да остане толкова дълго, колкото е финансово възможно. Капитанът обаче ще трябва да намали заплатата си.

Има повече дебат около Серхи Роберто. Шави ще е щастлив да го задържи срещу ниската му заплата. Той цени неговата гъвкавост и опит в съблекалнята. Играчът също иска да остане, но има съмнения на друго място в клуба. Случаят на Бейерин е по-изяснен. Той подписа за една година и ще напусне през юни. Барса също ще започне преговори за подновяване на Дембеле, чийто договор изтича през 2024 г. Каталунците искат да го обвържат за по-дълго.

"За мен е важно Дембеле да подпише нов договор, знаете го. Той е един от най-важните играчи един на един. Надява се да остане дълги години в отбора. Няма да говорим за бъдещето на Бускетс, това е негово лично решение. Той е един от най-добрите халфове в историята. Дано да се чувства силен, за да продължи, но това е негово решение", заяви Шави относно двама от играчите си преди срещата с Жирона.  

Ето ето какво сподели Шави по адрес на Дембеле след победата над Реал Сосиедад!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички