Гуардиола изненада: Може да тренирам Сити, но ако Барселона ме повика, отивам!


Гуардиола изненада: Може да тренирам Сити, но ако Барселона ме повика, отивам!
Снимка: Getty Images

7232 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола направи малко изненадващо признание. Той заяви, че ако бившият му клуб - Брселона, го повика, той ще се отзове веднага.

Испанският специалист за последно работи на "Камп ноу" през 2012 година. От 2016 г. насам той е мениджър на английския гранд. Повод да каже това за Гуардиола стана работата на неговия бивш помощник Микел Артета в Арсенал.

"Отношенията на Артета с Арсенал приличат на моите с Барселона. Аз мога да тренирам Манчестър Сити, мога да работя където ѝ да е, но ако Барселона ме повика, ще отида в Барселона. Това е моят клуб!

Помня един мач, когато Артета още беше мой помощник. Обикновено той винаги скачаше, празнувайки голове. В този мач вкарахме много. Аз скочих и празнувах, после се обърнах, а Артета седи. Играехме с Арсенал. Тогава осъзнах: "Това момче харесва Арсенал".

Всеки има своите мечти и аз знам, че той отиде в клуба, в който мечтаеше да работи. Той беше фен на Арсенал, защото играеше там, беше капитан и обичаше клуба. Когато получи оферта от Арсенал, аз не исках да му се меся. Животът е твърде кратък. Трябва да летиш", заяви Гуардиола, цитиран от "Mundo Deportivo". А ето как по-рано Гуардиола загатна за напускане на Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички