Левандовски вече разпитва за следващото място, където ще играе след Барселона


Левандовски вече разпитва за следващото място, където ще играе след Барселона
Снимка: Getty Images

9618 0

Роберт Левандовски има договор с Барселона до 2026 г. с опция за удължаване с още една година, но полският нападател обмисля да прекрати кариерата си в МЛС, след като напусне каталуците.

Поне това разкри съотборникът на Левандовски в Полша и настоящ нападател на ФК Шарлът - Карол Швидерски, съобщи MLSsoccer.com. "Да, Левандовски ме пита понякога за МЛС. Не съм сигурен дали ще се премести. Това, което усещам аз, от моментите, в които сме говорили е, че, може би, ще иска един ден да отиде в МЛС, за да завърши кариерата си тук", заяви Швидерски.

"Очаквам този момент, така че се надявам той да дойде тук, защото той наистина е легенда. Не само в Полша, но дори мисля, че в Европа. Той отбеляза много, много голове, така че би било хубаво да се срещнем той в МЛС".

Левандовски вече беше попитан няколко пъти дали би искал да се оттегли от футбола в Съединените щати. Преди да напусне Байерн Мюнхен, за да се присъедини към Барселона, полският национал даде неясен отговор, когато го попитаха дали може един ден да играе в Щатите.

"Да играя в САЩ? Не знам, защото не знам какво означава това за мен и кога може да се случи. Със сигурност знам много за МЛС, защото няколко полски играчи, а също и немски играчи играеха там. И те ми говорят за живота там, но също и за лигата, и как всяка година се развива първенството", каза той пред CBS Sports. Левандовски е вкарал 22 гола в 23 мача за Барселона, като каталунците са на първо място в Ла Лига в момента.

А кои са голмайсторите в Европа по средата на сезон 2022/23 - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички