Бивш президент на Барса: Ла Лига нямаше да се поднови, ако Реал бяха на върха


Бивш президент на Барса: Ла Лига нямаше да се поднови, ако Реал бяха на върха
Снимка: Getty Images/Guliver

1271 0

Бившият президент на Барселона Жоан Гаспарт смята, че Ла Лига нямаше да бъде подновена, ако Реал Мадрид бе на върха във временното класиране, когато шампионатът бе прекъснат. Испанското първенство трябва да бъде подновено през следващия месец, като 11 кръга преди края каталунците водят с две точки на „Кралския клуб“.

Според Гаспарт, който бе президент на Барселона между 2000-та и 2003-та година, ситуацията щеше да бъде различна, ако Реал Мадрид бе водач в подреждането през март, когато Ла Лига бе прекъсната заради пандемията от коронавирус. „Ако Реал беше лидер в класирането при прекъсването на шампионата, Ла Лига щеше да приключи“, заяви Жоан Гаспарт пред ‘Tertulia del 10 del Barca’.

75-годишният бизнесмен ще бъде запомнен като един от най-добрите вицепрезиденти на Барселона, но и като един от най-лошите президенти в клуба. Той бе човекът, който продаде Луиш Фиго на Реал Мадрид и след това използва приходите за привличането на Емануел Пти и Марк Овермарс от Арсенал и Жерар от Валенсия. Гаспарт се оттегли от президентския пост при каталунците през февруари 2003-та година след редица слаби резултати на тима. А ето какво смята звездата на Барселона Лионел Меси за подновяването на Ла Лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички