Барса договори наследника на Серхио Бускетс от уругвайския Ливърпул?


Барса договори наследника на Серхио Бускетс от уругвайския Ливърпул?
Снимка: Getty Images

4416 0

Ръководството на Барселона е постигнало споразумение с уругвайския Ливърпул Монтевидео за голямата звезда на тима Фабрицио Диас. Това става ясно от информация на "Mundo Deportivo".

Изданието съобщава, че двете страни са си стиснали ръцете за правата на талантливия полузащитник. Очаква се той да акостира на "Камп Ноу" през летния трансферен прозорец за сумата от 8 млн. евро.

Представянето на Диас

20-годишният халф утвърди името си като една от най-големите надежди на уругвайския футбол. Той дебютира за настоящия си тим през февруари 2020 г., помагайки още същата година на отбора да вдигне трофея от Суперкупата на Уругвай.

Диас се представя страхотно с десния крак. Отличава се с хубави и точки подавания, както и с усърдността си. Той блесна само преди месеци с капитанската лента на националния отбор на родината си до 20 години, помагайки му да завърши втори зад Бразилия в шампионата на Южна Америка, записвайки 5 гола и 2 асистенции в 8 мача.

Наследник на легенда?

Сега Диас е напът да направи огромна крачка в кариерата си, подписвайки с един от грандовете на европейския футбол идното лято. Очаква се той първоначално да бъде наложен в дублиращия отбор на "блаугранас".

Неговият договор с Ливърпул Монтевидео изтича през май 2026 г. В негово лице обаче Шави и компания виждат потенциален заместник на легендарния Серхио Бускетс, чието решение за продължение на кариерата му все още се очаква.

Каталунците от своя страна подготвиха оферта и за нов договор на Бускетс, от която испанецът обаче едва ли ще бъда очарован.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички