В Барса готови да се разделят със своята звезда Рафиня, но срещат отпор от Шави?


В Барса готови да се разделят със своята звезда Рафиня, но срещат отпор от Шави?
Снимка: Getty Images

15152 0

Медиите в Испания от известно време тръбят, че един от футболистите, с които ръководството на Барселона е готово да се раздели е бразилският нападател Рафиня.

Не така обаче мисли треньорът на тима Шави, който желае да запази крилото в своите редици и за следващия сезон, информира журналистът Хави Мигел. От информацията става ясно, че клубът би обмислил единствено евентуална оферта на стойност 90 млн. евро или повече.

Рафиня за Барселона

26-годишният бразилски национал акостира на "Камп Ноу" от Лийдс миналото лято за сумата от 65 млн. евро с бонусите. Той се превърна в твърд титуляр сред избраниците на испанския специалист след контузията на Усман Дембеле през януари.

Към момента Рафиня има на сметката си изиграни 42 мача във всички турнири през сезона с екипа на каталунците, в които записва 9 гола и 10 асистенции. Повече попадения от него има единствено Роберт Левандовски (27), а той е и на първо място по брой голови подавания в отбора. 

Казусът

Очаква се обаче Дембеле все пак скоро да се завърне от контузията, която претърпя. Това засилва сериозно конкуренцията и е възможно Рафиня отново да седне на резервната скамейка. Това е и причината опцията за продажба да стои на масата за "лос кулес".

Последно бразилецът се отличи с асистенция при победата на Барселона над Атлетико Мадрид в неделя. Успех, който донесе радост на "блаугранас" но и доза критики на суперзвездата на тима Роберт Левандовски.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички