Никола Анелка посъветва Килиан Мбапе да тръгне по стъпките му, ако иска "Златната топка"


Никола Анелка посъветва Килиан Мбапе да тръгне по стъпките му, ако иска "Златната топка"
Снимка: Getty Images

1776 0

Никола Анелка започна кариерата си в ПСЖ и се завърна там впоследствие. При първия си период обаче той напусна рано-рано, за да се присъедини към по-големи клубове. Анелка посъветва именно това своя сънародник Килиан Мбапе и сподели, че това е пътят, ако той иска да спечели "Златната топка" и други големи награди.

"Ако искаш най-големите похвали, ще трябва да се преместиш от ПСЖ в даден момент. Каквото и да правиш в Париж ще бъде добро, но винаги някой ще казва: "Е, справи се добре за ПСЖ, но това е само Франция, а най-добрите първенства са в Англия и Испания, така че не си се състезавал срещу най-добрите".

"Ще трябва да решиш. Ако искаш да спечелиш "Златната топка", към което трябва да се стремиш, ако искаш да последваш стъпките на Кристиано Роналдо и Лионел Меси, трябва да се състезаваш с най-добрите. Френската Лига 1 не е лесна, не ме разбирайте погрешно, но мисля, че най-трудно е в Англия. Така че, ако искаш да си един от най-добрите, прави това, което правиш с ПСЖ, но с отбор като Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Манчестър Сити или Ливърпул. Или отиди в Испания в Реал Мадрид или Барселона. Или може би Италия. Тогава можем да говорим за по-глобално въздействие" - заяви Анелка.

А Мбапе може да напусне и покрай масовата чистка в ПСЖ заради финансовия феърплей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички