Никола Анелка дава акъл на ПСЖ: Меси трябва да помага на Мбапе, защото сега той е №1


Никола Анелка дава акъл на ПСЖ: Меси трябва да помага на Мбапе, защото сега той е №1
Снимка: Guliver/GettyImages

1857 0

Бившият футболист и национал на Франция Никола Анелка даде дълго интервю за френския вестник "Le Parisien", в което говори за ролята, която Лионел Меси трябва да играе в ПСЖ и посочи какво е нужно, за да се постигне разбирателство в редиците на отбора:

"В Барселона всички играеха за Меси, докато в ПСЖ - за Неймар и Мбапе. Сега трябва да има комбинация между тримата. Всички играчи са готови, за да работят за тях. Според мен Мбапе трябва да бъде шефът на атаката на ПСЖ, защото е в нейния център. Неймар му подава топката. Меси беше голмайсторът на Барселона, но сега трябва да помага на Мбапе, защото Мбапе е номер 1. Той е в ПСЖ от пет години и Меси трябва да уважажава това", заяви в началото той.

"Перфектно разбирам Меси за реакцията му за неговата смяна. Не може да сменяш една "Златна топка" без играчът да е вкарал гол. Меси няма да забрави постъпката на Маурисио Почетино и ще мисли много за това. Той е звездата на отбора и това беше неговият дебют на "Парк де Пренс". Ще бъде трудно да се разреши тази ситуация. Меси не игра срещу Метц и според мен това беше отговор. Не можеш да ръководиш Меси по този начин. Треньорът искаше да отправи едно добро послание. Това е добре, но говорим за Меси".

Никола Анелка говори и за сблъсъка между вратарите Кейлор Навас и Джиджи Донарума за титулярното място:

"Бих направил Кейлор титуляр и Донарума да му е резерва. Разбирам, че ПСЖ го привлече, защото той беше свободен агент. Но идеята трябва да бъде ясна, т.е. "Идваш в ПСЖ, но Кейлор е титулярът". Надявам се това да се е изяснило, защото в противен случай конкуренцията няма да бъде здравословна. ПСЖ се превърна в световна марка. Когато Меси подписа с клуба, това беше изключително. Да бъде тук означава, че ПСЖ е задминал останалите. Това е европейският клуб, който всички обичат. На ПСЖ обаче му липсва европейски трофей. Натискът е огромен, защото всички вярват, че с Меси ще успее да го спечели. Футболът обаче не е само звезди. Този отбор се нуждае от време, за да функционира, особено нападателите", посочи Анелка и заговори за бъдещите си планове:

"Моята идея е да съм треньор извън Европа, в Персийския залив или другаде в Азия например. В Европа бих искал да тренирам единствено ПСЖ. Няма да допускам грешките на някои други. Ще започна с юношеския футбол, идеята ми е да поема някой дубъл. Ще имам треньор за нападателите и друг за защитниците, както ме учеше Карло Анчелоти в Челси. Ще последвам примера на някои треньори. Този на Анчелоти за отношението към хората, на Антонио Конте за тактиката, на Арсен Венгер за контраатаките и най-вече на Сам Алардайс за неговата леснота да вади най-доброто от всеки един", разкри Никола Анелка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички