ВИДЕО: Реал Мадрид потрепери сериозно срещу Севиля, даде и свидни жертви


ВИДЕО: Реал Мадрид потрепери сериозно срещу Севиля, даде и свидни жертви

1924 0

Реал Мадрид едва се добра до победа с 2:1 над Севиля и, въпреки че вече е с 4 точки пред Барселона, "кралския клуб" имаше много тежка вечер на "Сантяго Бернабеу".

Двубоят почна с гол в 12' на Хамес, който засече отлично центриране на Марсело отляво. След няколко пропуски на Севиля двубоят беше решен от резервата Хесе Родригес, който се разписа в 37'.

През втората част Реал игра много по-добре, но Бензема, Иско и Бейл направиха доста пропуски, оставяйки вратичка за Севиля. Аспас се разписа в 80', но "рохибланкос" не успяха да стигнат до равенството.

Срещата пък беше изпъстрена с нарушения и грубости, за което свидетелстват трите принудителни смени. Логично, бяха показани 8 жълти картона - 6 за Севиля и 2 за "белия балет".

Хамес отбеляза своя гол №8 в Ла Лига, с което изпревари Анхел Ди Мария, който имаше седем за цели 4 сезона. Хесе пък вкара първия си гол в шампионата след повече от година, като през голяма част лекуваше контузия в коляното.

Въпреки победата Карло Анчелоти ще има доста проблеми за решаване преди дербито срещу Атлетико през уикенда. Контузии получиха Хамес Родригес и Серхио Рамос, които напуснаха още през първото полувреме, а Марсело получи незаслужен жълт картон половин час преди края.

Освен това Пепе все още не е възстановен, което означава, че отляво ще видим Алваро Арбелоа, а отдясно - Дани Карвахал, който днес получи почивка.

Все пак Реал Мадрид се изравни по мачове с останалите отбори и след 21 кръга 32-кратните шампиони са с актив от 54 точки - 4 повече от Барселона. За Севиля това беше 5-а загуба в Ла Лига.

Двубоят почна с натиск на Реал Мадрид, но в първите минути „рохибланкос” бяха тези, които изглеждаха по-остри в нападение. Освен това още в 8’ Серхио Рамос получи растежение в областта на бедрото и трябваше да бъде заменен от Начо, който застана до Рафаел Варан.

Все пак обаче в 12’ „белия балет” успя д открие резултата. Бейл проби отляво, но беше принуден да върне назад към Марсело. Бразилският бек видя Хамес в наказателното поле и веднага центрира към него, Родригес изчака топката да тупне, а след това с летящ плонж и удар с глава вкара за 1:0.

След гола обаче Севиля все контрол в половината на Реал и атакува много опасно на няколко пъти. Още в 18’ резултатът можеше да бъде изравнен, след като Ибора беше изведен в наказателното поле и стреля силно, но топката срещна левия стълб на вратата на Касияс.

Минута по-късно Кричовиак пробва удар с глава, минал на метър встрани от вратата, а в 32’ Витоло можеше да отбележи за Севиля, но Касияс с брилянтно спасяване успя да запази крехкия аванс на своите.

Само 2 минути по-късно Карло Анчелоти получи нови лоши новини. Хамес Родригес също получи растежение при един от спринтовете си, като се наложи Хесе Родригес да се появи в игра в 25’.

Именно той обаче вдъхна увереност на своите, които изпитваха сериозни проблеми в защита в двубоя, а Реал Мадрид се възползва бързо от контузията на Бето, който отстъпи мястото си на дебютанта Рико.

При контраатака, започната от Иско след отнета топка в центъра, испанският нападател комбинира с Бензема в наказателното поле. Вместо да стреля, французинът пробва двойно подаване с Иско, който леко случайно отклони за Хесе, а от 5 метра нападателят отбеляза първия си гол в Примера след тежката контузия, която получи точно преди година – 2:0 в 37’.

Само две минути по-късно атака отдясно на Реал завърши с отличен пас на Иско за Бензема, който пробва удар от 9 метра, но топката премина на сантиметри от страничния стълб. До края на полувремето играчите на Севиля си изкараха два много бързи жълти картона, а Кедира се прибра в съблекалнята накуцвайки след груб фаул на Мбиа.

Второто полувреме почна с натиск на Реал Мадрид, като "белия балет" изигра може би най-силните си 20 минути от началото на 2015 година. Гарет Бейл се отчете с два пропуска, а Рико трябваше да се намесва решаващо при изстрел в 55' на Иско.

Малко по-късно Марсело получи незаслужен жълт картон, който го праща извън игра за дербито срещу Ателтико (Мадрид) през уикенда. В 61' пък отлична акция на Марсело и Иско завърши с пас за Бензема в наказателното поле, но топката остана малко зад френския нападател, който беше блокиран - все още 2:0.

Настъпи обаче отпускане в редиците на "кралския клуб", което беше наказано от гостите в 80'. Витоло направи за смях защитата на Реал, премина между 5-ма души и успя да пусне за Аспас, който се разписа - 2:1.

След гола "рохибланкос" се активизираха, но до нов гол не се стигна, най-вече заради силните намеси на Касияс и резервата Начо. Така Реал Мадрид дръпна с 4 точки на Барселона в битката за титлата в Примера дивисион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички