Трите доказателства, че нещата в Барселона не вървят добре


Трите доказателства, че нещата в Барселона не вървят добре
Снимка: Gulliver/GettyImages

3551 0

Отборът на Барселона започна слабо кампанията, като преди старта на сезона в Испания, възпитаниците на Ернесто Валверде стартираха с две загуби от Реал Мадрид за Суперкупата на Испания (1:3, 2:0). Отделно от това, по-рано през лятото те се разделиха с голямата си звезда Неймар, който премина в ПСЖ за 222 милиона евро, като до момента клубът от "Камп Ноу" не може да намери подходящ негов заместник.

Първото доказателство, че тимтът на Барселона се намира в дупка е липсата на Неймар, която си пролича в първите две официални срещи за тима през сезона. Бразилецът доказа, че каталунците също са тим, който може да бъде подложен на натиск и да продаде една от най-големите си звезди при определена сума. Вярно, ПСЖ извади въпросните 222 милиона евро, които бяха вписани в откупната клауза на играча, но на "Камп Ноу" можеха да определят доста по-висока цена за звездата на тима. Фактът, че Неймар предпочете ПСЖ показва, че в Европа има и други отбори, които могат да преборят каталунците, без името им да е "Реал Мадрид". Поредното доказателство е колко тъжни бяха играчите на Барса, когато Неймар напусна клуба. Причината? Те знаят, че негов заместник няма как да бъде намерен.

Слабото трансферно лято също е причина да се вярва, че Барселона ще има тежък сезон. След като се разделиха с Ней, от каталунския тим решиха, че ще привлекат Филипе Коутиньо от Ливърпул, но истината е, че конците в момента се дърпат от английския тим и транферът на бразилеца зависи единствено и само от тях. Няма спор, че в Барселона сега има пари за трансфери, но феновете са изключително недоволни от привличането на Паулиньо срещу 40 милиона евро.

Може играчите на Барселона да не са доволни от първите си два мача за сезона, но когато Лионел Меси е гневен, ръководството на тима ще почувства това най-добре. Аржентинецът със сигурност е ядосан от продажбата на добрия си приятел Неймар, който остави сериозна дупка в атаката на тима. Медиите в Испания дори са сигурни, че ако Барселона не привлече класен нападател през лятото, Меси може отново да започне да създава проблеми в тима и дори да бъде оставян на пейката от Валверде така, както го правеше и Тито Виланова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички