Реал Мадрид шокира Барселона за Суперкупата, Роналдо герой и грешник за "кралския клуб" (ВИДЕО)


Реал Мадрид шокира Барселона за Суперкупата, Роналдо герой и грешник за "кралския клуб" (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

12906 0

Отборът на Реал Мадрид спечели първата среща от битката за Суперкупата на Испания и то с победа като гост над вечния съперник Барселона с 3:1.

Срещата ще се запомни предимно с изявата на суперзвездата на "белия балет" Кристиано Роналдо, който се появи на терена в средата на втората част. В 80' той отбеляза първия си гол в срещата и даде преднина на тима си. При радостта си от попадението, португалецът свали екипа си, за което бе официално предупреден от главния съдия. Само 2' по-късно CR7 напусна терена принудително, след като получи втори жълт, и респективно червен картон, за симулация.

Срещата започна на високи обороти и за двата отбора, като първото добро положение бе за Барселона. Луис Суарес получи в наказателното поле и отправи удар, който обаче бе прекалено слаб, за да затрудни Кейлор Навас.

До 30' двата тима не успяха да създадат нови чисти положения пред една от двете врати, като домакините бяха по-дейни на "Камп Ноу", но не успяваха да преодолеят защитата на Реал Мадрид.

Втората част започна по-силно за "кралския клуб", като в 50' те поведоха в резултата. Иско изведе Марсело по левия фланг, като бразилският бранител центрира остро по земята. Жерар Пике направи опит да изчисти, но вместо това прати топката в собствената си врата - 0:1.

10' след подновяването на играта, като по чудо Реал не поведе с 2:0 след нов пробив по левия фланг. Карвахал получи топката от Бензема пред опразнената врата на Барселона, но ударът му срещна тялото на Жорди Алба. 

В 58' на терена се появи суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който замени Карим Бензема. Португалецът все още не е в оптимална форма, след като се завърна към тренировките в клуба едва в началото на този месец. Секунди по-късно Луис Суарес можеше да изравни резултата, но ударът му с глава не намери целта.

В 74' Барселона бе отново много близко до изравняване след добра атака, при която обаче Бускетс стреля високо над вратата от 10-тина метра.

В 76' Суарес нахлу в наказателното поле и бе фаулиран от Навас, като очаквано бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Лионел Меси, който не сгреши - 1:1.

В 80' дойде и времето на Кристиано Роналдо. При контраатака на "белия балет" Иско и Роналдо направиха добро двойно подаване, като португалецът бе изведен от ляво. Там той елиминира защитник на каталунците и с прекрасен диагонален удар върна преднината на своя отбор.

Само в рамките на 2' Роналдо се превърна в грешник за своя тим. Първо той свали фланелската си след попадението и получи жълт картон, а в 82' получи и втори такъв за симулация.

В заключителните минути на срещата Марко Асенсио сложи точка на спора в срещата с трети гол във вратата на домакините. Това бе първи гол за младия футболист в турнира за Суперкупата на Испания, като той продължи традицията да бележи във всеки турнир, в който дебютира с екипа на Реал Мадрид.

Срещата Барселона - Реал Мадрид може да наблюдавате на живо на този линк.

Състави:

Барселона: Тер Щеген, Пике, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Суарес, Меси, Деулофеу, Алба, Алийш Видал, Умтити

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Кроос, Бензема, Бейл, Марсело, Каземиро, Иско, Ковачич

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В началото на месеца двата отбора изиграха контролна среща в Маями, която беше спечелена от Барселона с 3:2, но каталунците на моменти смазваха "кралския клуб". До голяма степен обаче това се дължеше на Неймар - големият липсващ за каталунците, който премина в ПСЖ за 222 милиона евро.

За Барселона това ще е първи официален мач за сезона, докато Реал вече изигра един - срещу Манчестър Юнайтед за Суперкупата на Европа, спечелен от "белия балет" с 2:1 през седмицата.

Дебют в "Ел Класико" ще запише Ернесто Валверде, който за пръв път ще усети атмосферата на този двубой от първо лице. Големият ребус за него ще бъде кой да замени Неймар в титулярните 11.

При последната визита на "Камп Ноу" Реaл Мадрид стигна до 1:1, а в последната официална среща Барселона спечели с 3:2 на "Сантиаго Бернабеу". Домакинът в дербито не е печелил нито един от последните 4 среща.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички