Стоичков: Пресата дължи на Луис Енрике прегръдка, не критика


Стоичков: Пресата дължи на Луис Енрике прегръдка, не критика

1347 0

Легендата на България и Барселона Христо Стоичков подкрепи испанския колос в моментите на големи критики към него.

Камата говори пред "Mundo Deportivo" и заяви, че Луис Енрике заслужава благодарности, не критики, а големите лидери в тима - Меси, Иниеста, Бускетс и Пике, не са свършили за футбола.

"Критиките идват сами. Когато загубиш един мач, е лесно да критикуваш. Когато се печели, никой нищо не казва. Когато побеждава, го прави, защото е Барселона, но загуби ли... На всеки отбор му се случва такова нещо. Осасуна например има традиции, но сега страда. Рано или късно трябваше да дойде такъв резултат. Само преди 3 години Барса падна в Сан Себастиян и после взе требъл. Не виждам защо трябва да критикуваме. Говорих с журналисти в Каталуня и им казах да спрат да пишат и да отидат да прегърнат Луис Енрике, защото той е дал много. Ще питаме защо Меси не се радва на гол, защо Лучо не е направил смяна или защо Тер Щеген не е хванал фаул? Моля ви се! Това са неща, които се случват", отсече Стоичков.

"Аз съм по-голям барселонист от всички. Обичам Барса и страдам, когато губи, но да ви кажа, пораженията помагат да се учиш. Не изключвам Барса да обърне ПСЖ след 0:4. Познавам добре Луис Енрике и неговия характер. Съвети не трябва да му даваме. Той анализира добре, задълбочено. Дори при победите, когато пак се правят грешки. Много се говори дали ще остане, но каквото и да се случи, той заслужава едно "благодаря". Написа история", допълва той.

"Ако не продължи, ще дойде друг. Няма да бъде нито първи, нито последен. Ще ходи с високо вдигната глава. Ще го защитавам, когато губи, защото ми бе съотборник, печелили сме титли с него, страдали сме заедно. Винаги ще го подкрепям. Говори се, че Меси, Иниеста, Бускетс и Пике са свършили, но те са играчи, които ще вдигнат самолета. Най-добрият играч в света е в нашия отбор", завърши Камата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички