Роналдо, Меси, Неймар ще си оспорват приза „Футболист на годината“ на ФИФА


Роналдо, Меси, Неймар ще си оспорват приза „Футболист на годината“ на ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

1304 0

Кристиано Роналдо (Реал Мадрид), Лионел Меси (Барселона) и Неймар (ПСЖ) са тримата финалисти за приза Футболист на годината на ФИФА. Победителят ще бъде обявен на 23 октомври на церемония в Лондон.

Миналата година наградата бе спечелена от Роналдо, който отново е считан за основен фаворит за индивидуалния приз. Звездата на Кралския клуб изпрати изключително успешен сезон, като помогна на своя тим да спечели за втора поредна година титлата в Шампионската лига, както и трофея в Примера дивисион.

От своя страна Лионел Меси взе голмайсторския приз в испанското първенство, забивайки 37 гола през изминалата кампания, като с Барса спечели и Купата на Испания. Третият финалист в надпреварата е бившият съотборник на аржентинеца в Барселона – Неймар. Бразилският нападател напусна каталунците през лятото, ставайки най-скъпият футболист в света, след като Пари Сен Жермен плати за него умопомрачителните 222 милиона евро.

За наградата за треньор №1 пък ще спорят Масимилиано Алегри (Ювентус), Антонио Конте (Челси) и Зинедин Зидан (Реал Мадрид)./БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички