Нищо общо с Барса - Бартомеу взима Паулиньо, за да спечели милиони за себе си


Нищо общо с Барса - Бартомеу взима Паулиньо, за да спечели милиони за себе си
Снимка: Getty Images/Guliver

7300 0

Голяма част от футболния свят е в шок от новината, че Барселона е на път да привлече звездата на Гуанджоу Евъргранде Паулиньо за сериозната сума от 40 милиона евро. Не защото сумата е висока - все пак по време на летния трансферен прозорец бяха платени какви ли не пари за знайни и незнайни играчи. Причината е, че Паулиньо играе в Китай, защото се провали грандиозно в отбор като Тотнъм, а с играта си в Китай надали може да впечатли тим като Барселона, който съвсем доскоро имаше най-добрата халфова линия на планетата. Защо тогава каталунците са готови да платят 40 милиона евро?

Причината се крие не в кой да е, а в Хосеп Мария Бартомеу, който лично урежда трансфера на бразилския национал. За да се стигне до привличането му обаче, президентът на Барселона не гледа само интереса на клуба, а по-скоро се осланя на личните си амбиции.

Оказва се, че Бартомеу е партньор и изпълнителен директор на компанията ADELTE Group, която се занимава с дизайн, изработка, доставка и поддържане на летища, пристанища и изграждане на пътища. И въпросната компания се опитва да пробие на китайския пазар, за да стане съдружник за един от най-мащабните проекти в страната - Ocean Flower Island, който е собственост на... Евъргранде - компанията, която е собственик на Гуанджоу.

За включване в проекта наддава и президентът на Реал Мадрид - Флорентино Перес, който ръководи ACS Group. Именно заради интереса на строителния магнат, Бартомеу ще плати 40 милиона евро на Евъргранд за Паулиньо, получавайки предимство за сделката, която може да донесе десетки, дори стотици милиони на неговата фирма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички